Igralci primorskih gledališč bodo brali pravljice

Avtor: STA

V sodelovanju s knjigarnami in knjižnicami iz Kopra, Trsta, Gorice in Nove Gorice tri gledališča pripravljajo skupen projekt Igralci primorskih gledališč berejo pravljice. V sklopu projekta bodo igralci enkrat mesečno na izbranih lokacijah otrokom prebirali pravljice. Prva bo v četrtek v tržaškem Narodnem domu brala Nikla Petruška Panizon.


Foto: Pixabay

Primorska gledališča - Gledališče Koper, Slovensko stalno gledališče (SSG) iz Trsta in SNG Nova Gorica - se že nekaj let povezujejo. Njihovi skupni projekti segajo od koprodukcijskih uprizoritev do skupne časopisne priloge in primorske gledališke nagrade tantadruj.

Tokrat predstavljajo nov projekt Igralci primorskih gledališč berejo pravljice. Koprsko gledališče se je z namenom njegovega uresničevanja povezalo s Knjigarno Dom knjige iz Kopra, ki najmlajšim v okviru Otroškega abonmaja že dve desetletji posreduje zgodbe iz zakladnice ljudskega in umetnega pravljičarstva.

Novogoriško gledališče se je povezalo z Goriško knjižnico Franceta Bevka, tamkajšnji igralci pa bodo pravljice prebirali v devetih podružnicah novogoriške knjižnice in na Bibliobusu, medtem ko se je SSG Trst povezalo s Feiglovo knjižnico v Gorici in oddelkom NŠK v Narodnem domu v Trstu.

Prvo tržaško branje bo na sporedu že v četrtek ob 16.30 na oddelku za mlade bralce NŠK Trst v družbi članice ansambla SSG Trst Nikle Petruške Panizon. V goriški Feiglovi knjižnici bo igralec Danijel Malalan (SSG Trst) bral 17. februarja, v Kopru pa bo branje v Domu knjige potekalo 27. februarja v družbi članice ansambla koprskega gledališča Tjaše Hrovat.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/igralci-primorskih-gledalisc-bodo-brali-pravljice