Začenja se jubilejni 20. festival Ana Mraz

Avtor: STA

Z apokaliptično komedijo Počivajte v miru se na Linhartovem trgu v Radovljici danes začenja 20. zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz 2019. Do začetka naslednjega tedna se bo več kot 40 umetnikov iz Hrvaške, Italije, Nizozemske in Slovenije razen v Radovljici predstavljalo tudi v Ljubljani in Mariboru.


Foto: Arhiv Gledališče Ane Monro

Nastopajoči umetniki bodo v zimskih večerih ogrevali občinstvo v vseh treh mestih s plesnimi in glasbenimi nastopi, ognjenimi predstavami, cirkuškimi veščinami in seveda z uličnim gledališčem.

Na festivalskem prizorišču v Ljubljani ob Gruberjevem kanalu na Špici bodo ulični umetniki z interaktivnimi animacijami v izvedbi Gledališča Ane Monro in miniaturnim Pripovednim gledališčem Gdč. Bazilike poskrbeli, da obiskovalcem noben večer ne bo dolgčas niti pred začetkom uradnega festivalskega programa niti med posameznimi predstavami.

V četrtek popoldne organizatorji vabijo še na poseben dogodek pred Mestno hišo v prestolnici, ki bo povezal umetniški program na Špici z razstavo fotografij Ana Mraz je v mestu, s katero bodo uradno obeležili okrogli festivalski jubilej.

Festival Ana Mraz vsako leto med božičem in novim letom popestri praznično vzdušje v Ljubljani z atraktivnim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča, ki je v zadnjih letih obogaten s cirkusom.

Festival, ki ga pripravljajo v sodelovanju z zavodom Turizem Ljubljana, je vrsto let gostoval na nabrežju in mostovih Ljubljanice, leta 2016 pa so prizorišče preselili v park Zvezda na Kongresnem trgu, kjer so postavili pravi cirkuški šotor, leto pozneje pa na sedanjo lokacijo pri Gruberjevem kanalu na Špici.

Prednovoletni ulični program Ane Mraz v sklopu drugih dogodkov in pod drugim imenom sicer že nekaj let gostuje tudi v Mariboru kot Ana Mrzla in v Radovljici kot Ana Snežna.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/zacenja-se-jubilejni-20-festival-ana-mraz