Mol objavila razpis za direktorja mladinskega gledališča

Avtor: STA

Mestna občina Ljubljana (Mol) je objavila javni razpis za direktorja ali direktorico Slovenskega mladinskega gledališča (SMG). Med zahtevanimi pogoji je univerzitetna izobrazba družboslovne, humanistične ali umetniške smeri, kandidati pa morajo predložiti tudi program poslovnega in programskega razvoja javnega zavoda za mandatno obdobje petih let.


Foto: Tamino Petelinšek / STA

Razpis od kandidatov zahteva tudi strokovno poznavanje področja dela zavoda, sposobnost organiziranja in vodenja dela, najmanj pet let delovnih izkušenj, od tega najmanj tri leta na vodstvenih delovnih mestih, aktivno znanje najmanj enega svetovnega jezika in pasivno znanje najmanj enega svetovnega jezika.

Direktor bo za mandatno dobo petih let imenovan po predhodnem mnenju sveta in strokovnega sveta zavoda, piše v razpisu. Ta je odprt do 5. decembra.

SMG trenutno vodi Tibor Mihelič Syed, ki ga je mestni svet Mola na mesto direktorja potrdil marca 2015, mandat pa mu poteče 1. aprila 2020. Aktualni direktor je bil sicer skupaj z umetniškim vodjem Goranom Injacem nedavno predmet obravnave v medijih, potem ko je Delo oktobra objavilo članek Drama v teatru, v katerem se je sklicevalo na lansko in predlansko kritično mnenje ministrstva za kulturo o programskih in vsebinskih principih njunega vodenja, ki je šele letos prišlo v javnost.

V mnenju po navedbah časnika piše, da SMG "vztraja na poti brisanja mej med gledališčem kot umetnostjo in dnevnopolitičnim odrom resničnosti, s čimer se umetnosti jemlje pozicijo in kvaliteto ter jo spreminja v neučinkovit politični pamflet". Delo je poročalo, da v mandatu aktualnega vodstva v SMG zaznavajo tudi upad števila obiskovalcev.

Direktor je očitke zavrnil, večina umetniškega ansambla SMG pa se je postavila na stran aktualnega vodstva.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mol-objavila-razpis-za-direktorja-mladinskega-gledalisca