Otvoritev sezone Impro liga: Olimpijske igre

Avtor: Impro liga

To nedeljo, 3. novembra 2019 ob 20.00 bodo otvorili Impro liga sezono 2019/2020 v CSK France Prešeren s predstavo Impro liga: Olimpijske igre.


Impro liga je temeljni program improvizacijskega gledališča pri nas, ki poteka že od leta 1993. Glavnina programa poteka kot državno tekmovanje impro gledaliških skupin, program pa je stičišče vseh aktivnih slovenskih improvizatorjev in improvizatork.

V letošnji sezoni bo rdeča nit programa šport in odnos med športom in kulturo. Posvečali se bodo raziskovanju športnega spektakla, ognjevitovsti, vztrajnosti in moči, performativnosti v športu in športnim elementom v gledališču ter se poglobili v športni, kulturni in družbeni komentar.

Sezono 2019/2020, v kateri bo v tekmovalnem delu Impro lige sodelovalo 6 ekip z uveljavljenimi in mlajšimi imeni improvizacijske scene, bodo odprli s predstavo Impro liga: Olimpijske igre že to nedeljo, 3. 11. 2019, potekala pa bo vse do junija. Na otvoritveni predstavi bodo igrali kapetani in kapetanke letošnjih tekmovalnih skupin. 

Program Impro liga poteka v produkciji Društva za kulturo in izobraževanje IMPRO. Več o Impro ligi in dogodku lahko najdete na spletni strani in na FB strani, galerijo fotografij preteklih sezono pa si lahko ogledate tudi na Flickrju.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/otvoritev-sezone-impro-liga-olimpijske-igre