ŠtudenTeater 5.0

Avtor: Gledališče Glej

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Gledališče Glej Ljubljana, KUD Krea Nova Gorica in Moment Maribor v sodelovanju z GT22 vabijo študente, da se pridružijo projektu ŠtudenTeater 5.0.


Foto: Gledališče Glej

Že peto sezono s študenti in gledališkimi ustvarjalci začenjajo študijski proces ustvarjanja avtorskih predstav - ŠtudenTeater.

ŠtudenTeater je program za študente negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in želijo živeti oder.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Gledališče Glej Ljubljana, KUD Krea Nova Gorica in Moment Maribor v sodelovanju z GT22 s svojo profesionalno in strokovno podporo oblikujejo in vodijo ideje študentov v okvirih avtorskega, plesnega, performativnega in glasbenega gledališča.

Zato vas vabijo, da se pridružite projektu ŠtudenTeater 5.0!

Ideja projekta je ustanovitev ene ali več študentskih gledaliških skupin, znotraj katere_ih se bodo udeleženci pod vodstvom strokovnjakov naučili različne vidike gledališkega ustvarjanja in razvili svojo lastno gledališko poetiko ter jo predstavijo v predstavi avtorskega gledališča.

Kraj izvedbe: Ljubljana, Maribor, Koper, Nova Gorica

Termini: 26. oktober 2018 - marec 2019
Prvi uvodni vikend delavnic v Ljubljani: 26./27. oktober
Mentorji (uvodni vikend): Klemen Janežič, Rok Kravanja, Maša Pelko in Gregor Zorc
Mentorji (študijski proces): bodo objavljeni naknadno

Cena: 70,00 EUR
Rok prijave: 24. oktober 2019 oz. do zapolnitve mest. Povezava: elektronska prijava.

Več informacij najdete na povezavi.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/studenteater-5-0