V PTL premiera koprodukcijske predstave Feline projekt

Avtor: STA

V Plesnem teatru Ljubljana (PTL) bo drevi premiera predstave Feline projekt po konceptu in v koreografiji Dagmar Dachauer. V predstavi se ples in performans kot osrednji disciplini prepletata z videoposnetki in zvokom, ki jih podpisuje video umetnik Kilian Immervoll. Ponovitev predstave v produkciji UMFUG bo na sporedu še v ponedeljek.


Foto: Diego Moscoso

Internetu vladajo mačke. Neskončna množica slik in videov, memov, posnetkov Vine in animacij GIF sestavlja najbolj gledano vsebino na svetovnem spletu. Dagmar Dachauer in video umetnik Kilian Immervoll s pomočjo videa, posnetkov v živo in hiper preciznega gibalnega jezika na odru skupaj proučujeta interakcije med ljudmi, mačkami in robotskimi ekvivalenti hišnih ljubljenčkov, pri čemer kot izhodišče uporabita izmuzljivo internetno mačko.

Razmišljata o spreminjajočem se odnosu med človeškim in nečloveškim, med divjim in udomačenim, naravnim in tehnologiziranim. Medtem ko lebdita med humorjem in strašljivo dolino, se dotakneta skrivne zanke: nenehnega iskanja prijateljstva in tolažbe, o predstavi piše na spletni stran PTL, ki se pod njo skupaj s C-TAKT ter BÜRO FÜR TANZ I THEATER I PRODUKTIONEN podpisuje kot koproducent.

Na osnovi svojih plesnih izkušenj je Dagmar Dachauer razvila zelo precizen in podroben gibalni jezik, s katerim išče najtesnejšo možno povezavo med različnimi uprizoritvenimi načini in pri tem raziskuje, kako digitalni mediji in naše vsakodnevno spletno življenje spreminjajo naš pogled na ljudi in na svet, na nas same ter na naše okolje. Pri razvoju svojega lastnega formalnega in estetskega odrskega jezika se osredotoča tudi na svoje cirkuške izkušnje, še piše v napovedi predstave.

Pod oblikovanje zvoka se podpisuje Manuel Riegler, pod oblikovanje svetlobe in tehnično izvedbo pa Janko Oven. Dramaturginja predstave je bila Edith Cassiers, kostumografinja pa Louise Hanquet.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-ptl-premiera-koprodukcijske-predstave-feline-projekt