Šola v kulturi

Avtor: Zlata paličica

Med 3. in 5. oktobrom 2019 bo v okviru 18. Festivala Zlata paličica v Ljubljani potekalo strokovno izobraževanje Šola v kulturi za pedagoške delavce, ki je del programa projekta Igrišče za gledališče 2.0 (Zavod Bunker).


Šola v kulturi je projekt kulturno-umetnostne vzgoje, ki ga Bunker razvija po modelu šole v naravi – le da so otroci namesto v naravo in šport potopljeni v urbano okolje in umetnost. Tridnevni kakovostni program je mešanica umetniških dogodkov, obiskov kulturnih institucij, delavnic … predvsem pa ustvarjanja in refleksije vsega doživetega. Šola v kulturi se običajno izvaja za učence zadnje triade OŠ, občasno pa tudi za pedagoške delavce, da lahko na svoji koži preizkusijo, kar kasneje ponujajo svojim učencem.

Tokratno ekskluzivno festivalsko izvedbo pa bodo skupaj udejanjili Slovenski gledališki inštitut v okviru projekta Gleda(l)išče, Zavod Bunker v okviru projekta Igrišče za gledališče 2.0 ter Lutkovno gledališče Ljubljana.

Udeležili se boste različnih predstav in drugih umetniških dogodkov, ki bodo tesno prepleteni s festivalom Zlata paličica (Lutkovno gledališče Ljubljana) in festivalom Mesto žensk, ter sodelovali pri predavanjih, pogovorih in delavnicah v izvedbi projektov Gleda(l)išče in Igrišče za gledališče 2.0 ter različnih umetnikov in strokovnjakov.

Šola v kulturi ponuja tudi enkratno možnost za druženje, izmenjavo, povezovanje in konstruktivni dialog, saj udeleženci izobraževanja tri dni bivajo skupaj (tudi prenočujejo v kulturni ustanovi), kar ob intenzivnem kulturnem programu ustvarja prostor za drugačno spoznavanje umetnosti in kulture.

Prijavite se lahko do 20. septembra 2019 oziroma do zapolnitve prostih mest na naslovu sandra.jenko@slogi.si.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/sola-v-kulturi