Besede neslišne!

Avtor: Radko Polič

15. 9. 2022: ob smrti velikega igralca objavljamo njegove Besede neslišne! ... ker živeti je ustvarjalna resnica onkraj biti in niča, onkraj življenja in smrti, življenje je lepota besede in njena tišina ...


Foto: Daniel Novakovič / STA

Draga mama Miljeva-Muri, dragi očka Radko-Čale, preveva me ponižna hvaležnost, da sta prisluhnila moji usodi – moji življenski odločitvi; besede so moja večna pot, moja nebesa in pekel! Ponižna hvaležnost za vse glasove, ki so me spodbujali in usmerjali. Besede neslišne so Mati in Oče in jaz Vaš sin – VAJINE BESEDE NESLIŠNE!

Draga brata Vasilij in Svetozar, draga sinova Matevž in Arnož, preveva me ponižna hvala, da se mi duša v naši krvi zrcali; besede miru, besede tolažbe, besede sreče, besede lepote, besede spoznanja – NAŠE BESEDE NESLIŠNE!

Drage igralke in igralci, preveva me ponižno opravičilo, moji najdražji in edini! Ponižno opravičilo, če sem Vas kadarkoli in zaradi česarkoli užalil v svoji ustvarjalni norosti, žalil, - VAŠE BESEDE NESLIŠNE!

Dragi gledalci, preveva me ponižno spoštovanje, še en in še en ponižen priklon. Vam vsem, globok priklon, še globlji …! Molčite? Ne! Bodite ponižno nesramni in mi zaupajte kričati – MOJE BESEDE NESLIŠNE!

Dragi dr. France Prešeren, preveva me ponižna sreča, da se me je dotaknila »nagrada«, ki nosi ime Tvojega svobodnega in prodornega duha – TVOJE BESEDE NESLIŠNE!

Dragi Stvarnik, preveva me ponižna prošnja! Samo malce primakni mojim 65. tuzemskim sekundicam, da mi bo dano poiskati zrnce resnice in njene besede neslišne – Tvojo resnico! Daj mi ponižnega potrpljenja, ker živeti je ustvarjalna resnica onkraj biti in niča, onkraj življenja in smrti, življenje je lepota besede in njena tišina. Tebi ponižnost večna za molk razumevanja – BESEDA NESLIŠNA!?
                                                                                                           

Vaš jecljajoči glumač RACAR

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/besede-neslisne