Koper do konca avgusta v znamenju festivala Adria PUF

Avtor: STA

Ta teden se je uradno začel že 17. festival lutkovnega in uličnega gledališča Adria PUF. Vse do konca avgusta se bo na različnih lokacijah zvrstilo okoli 30 kulturnih dogodkov z umetniki z vsega sveta. Program bo potekal pretežno ob četrtkih, petkih in sobotah.


Foto: Pixabay

Festival bo ob četrtkih dopoldne gostoval v Parku Hlavaty pri koprski tržnici, petkovi popoldnevi bodo rezervirani za predstave na Ukmarjevem trgu, ob sobotah pa se bo festival prilagajal ostalim prireditvam v Kopru.

Danes se bo v Parku Hlavaty predstavilo lutkovno gledališče Tri s predstavo O kužku in muci. V soboto dopoldne bo na isti lokaciji gostoval Teater Cizamo z interaktivno ulično predstavo z naslovom Legenda o vitezu Erazmu Predjamskem.

Festival so v ponedeljek uradno odprli z odprtim odrom oz. potujočim kabaretom treh uličnih umetnikov iz Uragvaja in Italije. Temu je sledil nastop nemško-argentinskega uličnega gledališča Los Filonautas ter teatralični koncert gledališkega seksteta Fekete Seretlek, ki na novo uporablja, spreminja in meša motive iz svetovne glasbe ter prek njih ustvarja svoje izvirne kompozicije.

Konec avgusta, točneje med 26. in 29., bosta v koprskem zaledju, v vaseh Sokoliči, Hrvoji, Gračišče in Truške, potekala partnerska dogodka Plavajoči grad in Etno Histeria z lutkovnim in glasbenim programom. Vsak dan bo organiziran tudi prevoz iz Kopra in nazaj.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/koper-do-konca-avgusta-v-znamenju-festivala-adria-puf