V Novem mestu tridnevni festival poulične umetnosti Rudi Potepuški

Avtor: STA

Na novomeškem Glavnem trgu se drevi ob 18. uri začenja tradicionalni tridnevni festival poulične umetnosti Rudi Potepuški. Festival prinaša ulične predstave, delavnice in glasbene točke. Partnerji projekta so domača občina, Društvo novomeških študentov, Javna agencija za knjigo RS, ljubljanski festival Ana Desetnica in novomeška založba Goga.


Po podatkih prirediteljev bo tridnevno "veseljačenje" predstavilo najboljše akrobate, klovne, plesalce, žonglerje, artiste in preostale ulične umetnike, ki jih je Rudi Potepuški našel na svojih dogodivščinah. Vstopnine ni, zabava pa je zagotovljena, so dodali.

Festival bo s predstavo Preživeli drevi začelo irsko ulično gledališče Turas Theatre Collective, sledila bo povorka britanske plesne skupine Southpaw Dance Company, ki bo v nadaljevanju postregla še s predstavo uličnega plesa Ikar.

V petek dopoldne in popoldne bodo na novomeškem Glavnem trgu pripravili cirkuške delavnice, ki jih bo vodilo Slovensko združenje za cirkuško pedagogiko - Cirkokrog in festival zvečer nadaljevali z žonglersko predstavo Diabollissimo Abrahama Tilla.

V petek prirejajo še akrobatsko predstavo Tri na dva nemškega Tria Mio, Kabarete Simplozij Andreja Rozmana - Roze in koncert domače jazzovske pevke Ane Čop, ki bo nastopila ob spremljavi hrvaškega kitarista Filipa Pavića in saksofonista Jake Arha.

V soboto oziroma zadnji festivalski dan poleg dopoldanskih in popoldanskih cirkuških delavnic pripravljajo še večerno ulično predstavo Bandoleros kolumbijske skupine Grupo CD Arte, cirkuško predstavo Ne moti! španske skupine Vaiven Circo in koncert Maček Muri in Muca Maca z Neco Falk, Jerkom in Mirkom Novakom, so še sporočili iz založbe Goga.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-novem-mestu-tridnevni-festival-poulicne-umetnosti-rudi-potepuski