V Finalu 25. sezone Impro lige dvoboj med ekipama Gverila teater in Lažno upanje

Avtor: STA

V SNG Drama Ljubljana bo danes potekal finale 25. sezone Impro lige med ekipama Gverila teater in Lažno upanje, ki sta se po celoletnem odrskem impro boju z drugimi skupinami prebili do najvišje stopnice. Odločitev o tem, katera ekipa bo v kratkih improviziranih prizorih bolj navdihnjena, kolektivna, pronicljiva in zabavna, je v rokah občinstva.


Foto: Pixabay

V letošnji jubilejni sezoni se je osem ekip in več kot 70 improvizatorjev in improvizatork z različnih koncev Slovenije v športnem duhu borilo za naziv najboljših. Kot je v sporočilu za javnost zapisala vodja in koordinatorka Impro lige Mistral Majer, v vsaki predstavi navdušujejo s spontanostjo, izvirnostjo, kolektivnim ustvarjanjem in preseganjem mej domišljije.

Gledalci in gledalke določajo dogajalne prostore, čustva ali žanre, ki so temeljna iztočnica za ustvarjanje triminutnih gledaliških prizorov. Po odigrani dvojici prizorov pa občinstvo odloča tudi o točkah in o zmagovalki impro tekme. Na dogodku bodo sicer podelili tudi nagrade najboljšim posameznikom, posameznicam in prizorom, ki so zaznamovali sezono.

Impro liga je program, ki že 25 let poteka kot državno tekmovanje gledaliških impro skupin in ki še danes ostaja temeljni program improvizacijskega gledališča pri nas. Impro liga je tudi stičišče vseh slovenskih improvizatorjev in improvizatork, ki so od začetka 90. let našli izraz v tej uprizoritveni zvrsti.

Finale bodo zaznamovali improvizatorji in improvizatorke Olivija Grafenauer, Timotej Turk Dermastia, Jošt Cafuta Maček, Maja Trampuš, Jošt Jesenovec, Petra Ajdovec, Eva Kern Nanut, Tim Kern, Jan Hrušovar, Sašo Weilgoni - Miš, Peter Frankl in Dino Kapetanović.

Dogodek pripravlja Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO, ki je od leta 2013 producent Impro lige, v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Drama Ljubljana in Kulturnim društvom Iglu - Improvizacijskim gledališčem Ljubljana.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-finalu-25-sezone-impro-lige-dvoboj-med-ekipama-gverila-teater-in-lazno-upanje