V Lutkovnem gledališču Ljubljana 200. ponovitev predstave Ti loviš!

Avtor: LGL

V Lutkovnem gledališču Ljubljana bodo v petek, 31. maja, ob 9.30 uri odigrali že 200. ponovitev predstave Ti loviš!, ki je bila premierno uprizorjena na Malem odru LGL leta 2012 v režiji Silvana Omerzuja.


Foto: Urška Boljkovac

Besedilo je prispevala Saša Eržen, v predstavi, ki je namenjena otrokom od 2. leta dalje, pa igrata Martina Maurič Lazar in Brane Vižintin. Doslej jo je videlo več kot 17.000 obiskovalcev.

Predstave je v preteklih letih dobila več domačih in mednarodnih nagrad. Leta 2013 sta bila na Bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije nagrajena oba igralca, na Poletnem lutkovnem pristanu v Mariboru je istega leta dobila nagrado 25 zlatih zvezdic otroške žirije, leta 2015 sta igralca dobila častno priznanje za animacijo na festivalu Mateřinka v češkem mestu Liberec, leta 2017 pa so bili na festivalu Zlata iskra v srbskem Kragujevcu nagrajeni igralca, avtorica besedila in režiser.

Ti loviš! je igriva in dinamična predstava. V njej sta zajec in pes soseda. Kot je med sosedi v navadi, se ves čas nekaj pričkata, primerjata in tekmujeta med sabo. Res sta različna. Pes nosi superge, zajec čevlje. Zajec ima rad korenje, pes klobase. Eden bolje sliši, drugi bolje voha. Imata pa tudi nekaj skupnega – oba rada tečeta, se lovita in igrata. Spreta se, a se zamere ohladijo tako hitro, kot so bile skuhane, in tekmovanje se prelevi v sodelovanje. Predstava Ti loviš! nam pokaže, da je mogoče z nekaj igrivosti, sočutja in pameti preseči vsako zamero in razprtijo, ki smo jo podedovali od prednikov ali smo si jo naprtili sami.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-lutkovnem-gledaliscu-ljubljana-200-ponovitev-predstave-ti-lovis