V Novi Gorici se začenja festival mladinske ustvarjalnosti Vizije

Avtor: STA

S predstavo Henrika Ibsena Nora gledališke skupine Gledališče Druga scena II. gimnazije Maribor se v Novi Gorici začenja letošnji festival mladinske ustvarjalnosti Vizije. V treh dneh bo postregel s prerezom mladinskega ustvarjanja na gledališkem, lutkovnem, glasbenem, literarnem, likovnem in fotografskem področju.


Druga dopoldanska predstava v okviru Vizij bo avtorski projekt Cafe Evropa, ki ga bo izvedla gledališka skupina Generacija generaciji Gledališča Glej iz Ljubljane, so organizatorji festivala napovedali na torkovi novinarski konferenci.

Zvečer bodo v Rotundi SNG Nova Gorica najprej odprli razstavo 12 mladih fotografov, ki se bodo predstavili z izbranimi cikli fotografij. Razglasili bodo tudi dva nagrajenca. Ob 20. uri bo v gledališki dvorani Gimnazije Nova Gorica sledilo uradno odprtje festivala s predstavo V skuto ne pojdejo Amaterskega mladinskega odra SNG Nova Gorica.

V soboto popoldne si bodo gledalci lahko ogledalo edino lutkovno predstavo v letošnjem programu. Avtorski projekt Voda je pripravila Lutkovna skupina Zrna/Krožnik, Društvo Koruzno zrno iz Slovenske Bistrice. Sobotni večer bo glasbeno obarvan, na Rock Vizijah bodo nastopili Le Fam iz Šmarij pri Kopru, Cona 40 iz Škofij, Tomcat iz Tržiča, Hairx iz Nove Gorice, Ice on fire iz Hinj - Žužemberka in Kombo C iz Nove Gorice.

V nedeljo pa bo na ogled še predstava po besedilu Katje Gorečan Trpljenje mlade Hane, ki jo bo izvedlo Središče Gimnazije Celje - Center. Popoldan bo na ogled še dramsko-zvočna instalacija Varje Hrvatin Vse se je začelo z golažem iz zajčkov iz spremljevalnega programa letošnjega festivala, ki je nastala v sklopu letošnjega festivala dramskega pisanja Vzkrik.

Festival se zaključuje v nedeljo ob 17. uri s podelitvijo festivalskih nagrad vizionarji.

Na festivalu Vizije se bo letos predstavilo deset gledaliških predstav in šest glasbenih skupin, na fotografski razstavi pa se predstavlja 12 mladih fotografov s svojimi cikli fotografij. Vseh udeležencev Vizij bo okoli 150. Dogajanje je razpršeno na več prizorišč, vendar si v SNG Nova Gorica prizadevajo, da bi že naslednje leto zagotovili pogoje, da bi festival v celoti potekal v SNG Nova Gorica.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-novi-gorici-se-zacenja-festival-mladinske-ustvarjalnosti-vizije