Predstava koreografov in plesalcev Hribarjeve in Luštka na festivalu v Zagrebu

Avtor: STA

V Zagrebu je bila v okviru 27. tedna sodobnega plesa premiera koprodukcije mednarodne mreže Beyond Front@, Creation Beyond Front@ III - To Whom It May Concern. Koreografa in plesalca Rosana Hribar in Gregor Luštek sta predstavo pripravila s šestimi hrvaškimi plesalci.


Teden sodobnega plesa v Zagrebu bo potekal do 4. junija.

Del projekta plesalcev in koreografov iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske Beyond Front@ je bila tudi predstava Srh slovenskega koreografa Matjaža Fariča, ki je bila odigrana v ponedeljek, na prvi dan festivala, ki bo potekal tudi na Reki ter prvič v Splitu, je povedala koordinatorica programa Nikolina Marmolić. Farič je tudi pobudnik mednarodne mreže Beyond Front@.

Festivalski program bo ponudil 28 predstav, med njimi tri premiere. Nastopajoči prihajajo iz 16 držav, med drugim iz Portugalske, Velike Britanije, Italije, Nizozemske, Danske in Francije.

Kot je še povedala Marmolićeva, bodo v letošnjem programu predstavili različne generacije koreografov in plesalcev. Večina predstav bo govorila o ljubezni in poželenju, izvajale jih bodo večinoma moške plesne skupine.

Na festivalu bodo nastopili tudi ljubljenci zagrebškega občinstva, poleg Fariča so to Thiery Smiths, Yasmeen Godder in Daniel Leveille ter španska skupina Lanonima Imperial. Med predstavami, ki so izzvale največjo pozornost občinstva, je To The Ones I Love belgijske skupine Compagnie Thor, ki so jo kritiki ocenili kot eno izmed največjih senzacij sezone.

Bogat spremljevalni program ponuja delavnice, filmske predstave in pogovore z umetniki, ki potekajo v Zagrebškem plesnem centru.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/predstava-koreografov-in-plesalcev-hribarjeve-in-lu%C5%A1tka-na-festivalu-v-zagrebu