Wiki na portalu SiGledal

Avtor: SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič

Pomemben del spletnega portala SiGledal je tudi Wiki, ki je prava enciklopedija (sodobnega) slovenskega gledališča.


Foto: Pixabay

Na vstopni spletni strani Wikija je seznam posameznih kategorij, ki jih Wiki vsebuje. Kategorija Ustvarjalci obsega že več kot 2000 prispevkov, razdeljena pa je na 23 podkategorij, kar omogoča lažje brskanje in iskanje informacij.

V kategoriji Dramatika je objavljenih več kot 1700 prispevkov, ki so prav tako razdeljeni na podkategorije. V preostalih rubrikah lahko obiskovalci portala dostopajo do podatkov o zvrsteh, različnih organizacijah, povezanih z uprizoritvenimi umetnostmi, o festivalih, nagradah, natečajih, institucijah, publikacijah, združenjih, našli pa boste tudi informacije o izobraževanjih. Iskanje vam bodo tudi tu olajšale številne podkategorije.

Ustvarjalci portala si prizadevamo za ažurno urejanje in dodajanje prispevkov, včasih pa nam na pomoč priskočijo tudi sami ustvarjalci, producenti, raziskovalci in tudi publika. To pomeni, da lahko članek o sebi ali članek, ki ga na Wikiju pogrešaš, ustvariš in dopolnjuješ tudi sam/-a. Začneš pa tako, da na sigledal@gmail.com zaprosiš za uporabniško ime in geslo. Seveda nam članek, življenjepis ali podatke o sebi lahko tudi pošlješ skupaj s prošnjo, naj jih na Wiki vnese ekipa SiGledal. 

Na vstopni strani Wikija je tudi rubrika Na današnji dan, v kateri vsak dan objavimo zanimive dogodke iz zgodovine gledališča. Vabljeni k prebiranju SiGledalovega Wikija!


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/wiki-na-portalu-sigledal