Staš Ravter v.d. ravnatelja ljubljanske Opere

Avtor: STA

V.d. ravnatelja SNG Opera in balet Ljubljana je postal Staš Ravter, saj je dosedanjemu v.d. ravnatelja Rajku Meserku v petek potekel mandat, so za STA povedali na ministrstvu za kulturo. Ravter je javnosti poznan kot direktor Slovenske kinoteke. Postopek javnega razpisa za delovno mesto ravnatelja ljubljanske Opere je sicer še vedno v teku.


SNG Opera in balet Ljubljana / Foto: Tamino Petelinšek, STA

Meserko je bil za v.d. direktorja javnega zavoda imenovan po odstopu ravnatelja SNG Opera in balet Ljubljana Petra Sotoška Štularja konec lanskega marca.

Sotošek Štular je Opero zapustil pol leta pred zaključkom petletnega mandata, in sicer v letu, ki ga je zaznamovalo 100. jubilej ustanovitve ljubljanskega opernega in baletnega ansambla. Za ravnatelja je bil imenovan 15. septembra 2013, pred tem je bil nekaj mesecev tudi vršilec dolžnosti po odhodu predhodnika Mitje Bervarja.

V odstopni izjavi je zapisal, da hiše ne zapušča z lahkim srcem, vendar pa so nekatere stvari postale "preveč moteče". Pri tem je navedel "škandalozno ignorantski odnos ministra za kulturo" ter destruktivnost znotraj umetniških korpusov in sindikalnih struktur.

Ministrstvo za kulturo sicer že od maja 2017 išče kandidata za položaj direktorja ljubljanske Opere.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/stas-ravter-v-d-ravnatelja-ljubljanske-opere