Program štipendij Vibre 2019

Avtor: Zavod Mirabelka

V okviru festivala Vibra je letos prvič razpisan program štipendij za mlade koreografinje/koreografe in profesionalne plesalke/plesalce s področja sodobnega plesa. V okviru udeležbe na Vibri 2019 razpisujejo delovne štipendije, ki izbranim mladim ustvarjalcem omogočajo brezplačno udeležbo v programu s področja tehnike in praks sodobnega plesa ter dveh raziskovalnih programih, kot tudi udeležbo na teoretskih predavanjih.


Foto: Arhiv Zavod Mirabelka

Štipendijski program je šestdnevni izobraževalno-raziskovalni program, ki poteka od 26. do 31. avgusta 2019 v okviru delavnic in festivala Vibra.

Na voljo so trije programi štipendij:

1. KOREOGRAFSKI LABORATORIJ - mentorica: Lali Ayguadé
Raziskovalni program za mlade koreografe in plesalce (30 ur)
10-12 štipendij*

2. TRENING IN PRAKSE SODOBNEGA PLESA:
FROM GRAVITY TO LIGHTNESS: Lali Ayguadé
DEEP MOVEMENT CONSCIOUSNESS: Peter Jasko
DUET WORK: Peter Jasko & Clara Furey
Izobraževalni program za mlade profesionalne plesalce s področja tehnike in prakse sodobnega plesa (27 ur)
4 štipendije*

3. RAZVOJ PREDSTAVE - mentorica: Magdalena Reiter
Raziskovalni program za mlade koreografe (30 ur)
1 štipendija

Poleg praktičnih delavnic so sestavni del programa štipendij tudi teoretska predavanja (skupaj 9 ur), ki jih bosta vodili Nikolina Pristaš in dr. Andreja Kopač.

Štipendije (Koreografski laboratorij, Trening in prakse sodobnega plesa, Razvoj predstave) se medsebojno izključujejo - ena udeleženka / udeleženec se lahko prijavi na zgolj en program štipendij.

Tiste udeleženke in udeleženci, ki jih bo izbral strokovni odbor Vibre 2019, se bodo lahko brezplačno udeležili delavnic v okviru programa štipendij. V primeru odobrene štipendije bodo štipendisti zavezani k udeležbi ves čas poteka posameznega programa, za katerega bodo dobili štipendijo. To velja za izbrane praktične delavnice, raziskovalne programe, predavanja, kakor tudi za Zaključno prezentacijo Vibre 2019.

Štipendije pokrivajo izključno stroške delavnic in raziskovalnih programov. Izbrani udeleženci sami krijejo vse morebitne dodatne stroške, ki so povezani z udeležbo na Vibri 2019 (nastanitve, potovanja, hrana, zdravstveno zavarovanje, itd.).

* Za plesalce, ki delujejo v Sloveniji, so rezervirane prednostne štipendije in sicer: 5 štipendij za Koreografski laboratorij in 2 štipendiji za program Trening in prakse sodobnega plesa.

 

INFORMACIJE O PRIJAVAH

Prijave na program štipendij Vibre 2019 so odprte od 25. aprila do 25. maja 2019.

Kdo je upravičen do štipendije?
Plesalke/plesalci in koreografinje/koreografi s predhodnim izobraževanjem s področja sodobnega plesna in izrazito profesionalnimi ambicijami.

Starostne omejitve so:
- Koregrafski laboratorij: koreografinje/koreografi in plesalke/plesalci starosti od 20 do 35 let
- Trening in prakse sodobnega plesa: plesalke/plesalci starosti od 19 do 30 let
- Razvoj predstave: vodilna koreografinja/koreograf mora biti star(a) med 20 in 35 let.

Dobro znanje angleškega jezika je obvezno, saj je delovni jezik programa angleščina. Prijavnica za štipendijo in štipendijska pogodba sta na voljo samo v angleškem jeziku.

Kako se prijaviti?

Prijave sprejemajo izključno preko spletne prijavnice. Rok za oddajo prijave je 25.maj 2019. Nepopolne ali prepozne prijave bodo zavrnjene.

Prejem vaše prijave bo potrjen s samodejno elektronsko pošto. Če po oddaji prijave ne prejmete potrditve preko e-pošte, poiščite potrditveni mail v svoji mapi z neželeno pošto (naslovnik: info@vibra.si)

Kakšni so dodatni pogoji za štipendije?

Štipendijska pogodba (Scholarship Contract) bo podpisana med prejemnikom štipendije in organizatorjem Vibre.
Več o pogojih Vibre 2019 lahko preberite tukaj.

Vsi, ki bodo zaprosili za štipendije, bodo o izidu izbirnega postopka obveščeni po elektronski pošti do 25. junija 2019.

Plesalke in plesalce, ki ne bodo prejeli štipendije ali do nje niso upravičeni, vabijo k prijavam na program delavnic, predavanj in predstav Vibre 2019. Redne prijave bodo odprte v začetku junija 2019.

Za dodatna vprašanja lahko pišete na elektronski naslov: info@vibra.si


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/program-stipendij-vibre-2019