Delavnice fizičnega gledališča

Avtor: KUD Krik

KUD Krik in Zavod VITKAR razpisujeta delavnice fizičnega gledališča, ki jih bo vodil priznani slovenski plesalec in koreograf Branko Potočan.


Foto: Arhiv KUD Krik

O DELAVNICI
Udeleženci bodo na delavnici obujali, spoznavali in se učili motorične elemente, prvine in sekvence, ki jih človeško telo nosi kot zgodovinski zapis. Spoznavali se bodo z vsem, kar odrsko telo rabi za organsko, praktično in funkcionalno izražanje. Prehajali bodo od najosnovnejših vaj kot so stanje, hoja, tek, skok, preko kompleksnejših vaj na tleh in po prostoru do sestavljenih kombinacij, ki bodo vključevale na novo pridobljena znanja. Seznanili se bodo s kontaktno improvizacijo, partneringom in različnimi vajami v dvoje, ki bodo v pomoč pri razumevanju funkcije telesnega giba na odru. Poleg samih vaj se bodo udeleženci učili tudi različnih sekvenc iz repertoarja fizičnega gledališča FOURKLOR.

O BRANKU POTOČANU
Je eden najuspešnejših koreografov in plesalcev v Sloveniji. Je prejemnik več nagrad doma in v tujini, sodeloval je s številnimi priznanimi umetniki (Ksenja Hribar, Wim Vandekeybus, Matjaž Pograjc) in je ustanovitelj skupine fizičnega gledališča Fourklor. Že vrsto let deluje v večini slovenskih gledališč kot koreograf oz. svetovalec za gib. Ustvarja tudi samostojne predstave in mesečne produkcije Cirkus na mesec.

 

Delavnica je primerna je za igralce, plesalce, performerje, režiserje, dramaturge, skratka vse, ki jih zanima fizično gledališče. Udeleženci imajo lahko različne ravni predznanja.

Delavnice bodo bodo potekale:

Cena delavnice je 35 €.

Prijave in dodatne informacije: info.kudkrik@gmail.com

Predhodna prijava je obvezna. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/delavnice-fizicnega-gledalisca-1