Večer resničnih zgodb za sklep 22. Pripovedovalskega festivala

Avtor: STA

Z nocojšnjim, že nekaj časa razprodanim Večerom resničnih zgodb se bo sklenil program za odrasle v sklopu 22. Pripovedovalskega festivala. Svoje zgodbe bodo s poslušalci delili Ana Duša, Matej Recer, Ervin Hladnik Milharčič, Mojca Širok in Filip Dobranić. V nedeljo se v sklopu festivala obeta še pripovedovanje pravljic v družbi Janeza Škofa.


Foto: Arhiv Cankarjev dom

"Včasih nam resnično življenje postreže s čim tako neverjetnim, da si, če se ne bi zares zgodilo, take zgodbe ne bi mogli izmisliti. In včasih je v najbolj vsakdanjih zgodbah največ lepote. Nekatere zgodbe so žive, ker jih s tako prepričljivostjo pripoveduje tisti, ki jih je doživel. In nekatere se ločijo od svojega pripovedovalca in zaplavajo med legende," so ob večernem dogodku v Klubu Cankarjevega doma (CD) zapisali organizatorji festivala.

Pred pripovedovalski izziv so postavili pet zanimivih posameznikov - dramaturginjo in pripovedovalko Ano Duša, igralca Mateja Recerja, novinarja in vojnega dopisnika Ervina Hladnika Milharčiča, novinarko in pisateljico Mojca Širok ter sociologa, filozofa in hekerja Filipa Dobranića. Nastopajoči bodo pripovedovali zgodbe, ki temeljijo na njihovi resnični izkušnji, večer pa bo povezovala pripovedovalka Katja Preša.

V nedeljo se sicer v sklopu festivala in programa Nedelce na Vodnikovi domačiji v Šiški obeta še eno pripovedovalsko srečanje za najmlajše v družbi priznanega in priljubljenega igralca Janeza Škofa. Kot piše na festivalski strani, Škof "pravljice pripoveduje tako, kot bi bile njegove od zmeraj in vedno mu verjamemo". Tokrat bo najmlajšim natresel "nekaj norčavih, krepkih in modrih".

Pripovedovalski festival se je začel 22. marca. Potekal je v CD in nekaterih drugih ljubljanskih prizoriščih. V letošnjem, po besedah programske vodje Špele Frlic "obsežnem, premišljenem in raznolikem programu", so bile v ospredju tri teme; gradivo Milka Matičetova o Reziji, miti ter rabe oziroma zlorabe zgodb.

Mednarodni gostje letošnje izdaje so bili pisateljica in mitologinja Marina Warner, waleški pripovedovalec z obsežnim repertoarjem iz keltskega izročila Michael Harvey ter kabalistična raperka iz Izraela Victoria Hanna.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vecer-resnicnih-zgodb-za-sklep-22-pripovedovalskega-festivala