Monodrama Čefurji raus! s 180. ponovitvijo

Avtor: STA

V zadnjem času ena najbolj gledanih slovenskih gledaliških predstav Čefurji raus! je v petek, 21. aprila, v ljubljanskem Siti teatru doživela že 180. ponovitev.


foto Nada Žgank

Monodrama v dramatizaciji in režiji Marka Bulca z igralcem Aleksandrom Rajakovićem je bila samo v zadnjih treh mesecih uprizorjena kar petdesetkrat.

Predstava ne navdušuje le gledalcev, ampak tudi slovenske medije, so sporočili iz Dejmo stisnt teatra. Njihove odzive spremljajo na posebni spletni strani. Izpostavili so tudi komentarje znanih Slovencev. Direktor Študentske zložbe Igor Brlek jo je denimo pospremil z besedami: "Nasmeje do solz, obenem pa opozarja na aktualno družbeno tematiko. Predstava, pri kateri se Slovenec smeje 'čefurjem', zato da bi se na koncu zamislil nad sabo!"

Petkovi predstavi v Siti teatru bo sledila še ena ponovitev, ki si jo lahko ogledate  27. maja v Špasteatru, čez mesec dni pa bo na ogled tudi v sklopu praznovanja 40. obletnice ustanovitve eksperimentalnega gledališča Glej.

Komična monodrama je nastala po knjižni predlogi Čefurji raus! Gorana Vojnovića, za katero je avtor prejel nagrado Prešernovega sklada in kresnika za najboljši roman. Knjiga je dvignila nemalo prahu, avtorju pa skorajda nakopala kazenski pregon. Zgodba pripoveduje o Marku Đorđiću in njegovih burnih dogodivščinah na ljubljanskih Fužinah. 

Povezave:

- Mare Bulc na Geslu
- Male Bulc na Repu
- Fotogalerija na SiGledal


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/monodrama-%C4%8Defurji-raus-s-180-ponovitvijo