Brezplačna delavnica za izvirno plesno delo MANADA - HORDA

Avtor: PTL

Projekt Manada - Horda je plesno delo, ki ga je koreografiral Martin Inthamoussú iz Urugvaja. Njegovo izhodišče je bilo razmišljanje o vlogah spolov kot družbenih konstruktih in ne naravno definiranih vlogah. Sprašuje se, kako ljudje v sodobni družbi gradijo svojo moškost in ženskost ter kako se družba v svojih odločitvah odraža.


Foto: Drago Videmšek

Manada je čreda, skupnost, družina, kolektiv petih. Predstavlja čas in prostor za ustvarjanje in uporabo posameznih odločitev, družbenih konstruktov in spolnih vlog.

Tema in vsebina predstave kar kličeta po hordi, večji čredi z večjo raznolikostjo teles, karakterjev, izrazov in kapacitet. Krovni oziroma jedrni skupini se bodo pridružili izvajalci z različnih področij uprizoritvenih umetnosti.

 

Delavnica je za vse potencialne udeležence brezplačna. Med delavnico bo izvedena avdicija, na kateri bodo izbrani člani zasedbe v obsegu do 8 novih pridruženih soustvarjalcev. Novi izvajalci niso izrecno sodobni plesalci, ampak lahko delujejo na drugih uprizoritvenih področjih. Delavnica ni odprta zgolj za profesionalce, ampak vabi k sodelovanju tudi entuziaste. 

Datumi izvedbe delavnice so:

Prijavo pošljite na info@ptl-lj.si do petka, 8. 3. 2019. Vsi prijavljeni bodo obveščeni o izboru do torka, 12.3.2019.

Po opravljeni avdiciji se povečana ekipa loti nadgradnje projekta na vajah, ki so predvidene za 22., 23. in 24. 3. 2019

25. in 26. 3. 2019 sledita dve uprizoritvi nove verzije predstave.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/brezplacna-delavnica-za-izvirno-plesno-delo-manada-horda