V mariborski Drami premiera Popolnih tujcev

Avtor: STA

Drama Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor bo danes premierno uprizorila komično dramo Popolni tujci, ki govori o razkrivanju skrivnosti, ujetih v mobilne telefone. Prvo slovensko uprizoritev po motivih uspešnega italijanskega filma je zrežirala mlada hrvaška režiserka Tamara Damjanović.


Foto: Damjan Švarc

Zgodba govori o druženju štirih dolgoletnih prijateljev in njihovih najdražjih, katerih pogovor se od duhovitih zbadljivk, simpatičnih šal in aktualnih pogovorov o družinskih in intimnih zadevah prevesi v odkrivanje skrivnosti, ki jih skrivajo njihovi mobilni telefoni.

"Čutila sem, da v italijanski različici izvorni material ponuja šarmantno zgodbo, ki je sama po sebi zelo dosledna in stabilna, a ima za moj okus potencial spregovoriti še o skrivni in temni plati človeške narave na ostrejši način, ker na koncu lahko v človeški duši najdemo številne temačnosti," je pred premiero povedala režiserka.

"Odkleniti svoje skrivnosti pomeni predvsem globoko intimno, neprijetno soočiti se s samim seboj. Morda nas je tako strah tistega, kar bi pri tem našli, da točno zato pred drugimi zanikamo obstoj teh skrivnosti," je dodala.

Igrajo Tomo Tomšič, Maša Žilavec, Gorazd Žilavec, Mateja Pucko, Nejc Ropret, Ana Urbanc in Matevž Biber.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-mariborski-drami-premiera-popolnih-tujcev