Gašper Kunšek v Šiški premierno predstavlja plesni solo Urbana vročica

Avtor: STA

V CUK Kino Šiška bo drevi ob 20. uri premiera solo plesne predstave Gašperja Kunška z naslovom Urbana vročica. Plesalec bo, kot je zapisal ob predstavi, gledalce peljal skozi slike, izkustva in okuse, ki jih nosi v sebi - skozi združevanje urbanih plesnih tehnik in sodobno-plesnih prijemov, trenutkov zamrznitev in pričakovanja.


Foto: Borut Bučinel

"Pred nami je pot, skupna pot: neznana, vznemirljiva, polna vsega, kar bomo skupaj doživeti - in tudi vsega, česar ne bomo. Ampak kaj zdaj? Vstopimo skupaj čez ta vrata in jih pustimo priprta; za moje nekdanje izkušnje in za naše skupne stopinje, po katerih bom vodil sebe in vas," napoveduje Kunšek, ki v predstavi združuje urbane plesne tehnike (hip-hop, popping in house) in sodobno-plesne prijeme (releas in flying low).

"Na naši skupni poti me bo občasno oblivala vročica, ki bo vsakič znova postavila vprašanje, kako iti naprej. Kako odpirati nova in nova vrata v skupni stavbi človeškega Babilonskega stolpa, v katerega mislimo, da smo ujeti? Ali smo res? Kljub vsemu se ves čas odločamo. Naj ostanem ali grem," je z navedbo slovite skladbe The Clash svoj zapis sklenil avtor in izvajalec predstave.

"Plesni performance mladega ustvarjalca poskuša v dobrem smislu šokirati gledalca, predvsem z različnimi gibalnimi načeli oziroma slogi. Predstava je izjemno fizična, privlačna in v ključnih trenutkih čustveno obarvana," piše na spletni strani festivala Bobri, v katerega je predstava umeščena v februarju.

Kunšek bo plesal na glasbo DJ SunnySuna, oblikovanje svetlobe in video za predstavo podpisuje Borut Bučinel, dramaturgijo pa Andreja Kopač. Urbana vročica je nastala v produkciji Flota Ljubljana in zavoda Flota iz Murske Sobote v koprodukciji s centrom urbane kulture Kino Šiška, Sceno in Big Nose Production.

Gašper Kunšek se je rodil leta 1997 na Jesenicah. Od malih nog je treniral nogomet in ples, vendar je kmalu dal prednost plesu. Med drugim je bil devetkrat državni, petkrat evropski in trikrat svetovni prvak v hip hopu v IDO sekciji MTP. Za seboj ima večletne pedagoške izkušnje in med drugim poučuje na plesno-gibalni šoli Scena. Sodeloval je v predstavi Romana, otroci in pošast Pozabaaa avtorice Ivane Djilas, že dlje časa pa ustvarja z Žiganom Kranjčanom, s katerim v zadnjih letih po svetu žanjeta uspehe s predstavo Alien Express


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/gasper-kunsek-v-siski-premierno-predstavlja-plesni-solo-urbana-vrocica