Poslušaj

Avtor: Gledališče Glej

Gledališče Glej vas vabi na ogled predstave Iz Principa in pogovor o ustvarjanju scenske glasbe, ki bo v soboto, 22.5.2010, v sklopu izobraževalnega projekta »Poslušaj«.


foto Nada Žgank

Z novim programskim sklopom »Poslušaj« se Gledališče Glej podaja na pot raziskovanja in poglobljenega predstavljanja pomembnega področja gledališke umetnosti, s katerim se pri nas le redko ukvarjajo izobraževalne ustanove: področja scenske glasbe.

Projekt »Poslušaj« se začenja z vodenimi tematskimi dopoldnevi/popoldnevi/večeri Glejevih ustvarjalcev scenske glasbe, na katerih bodo avtorji glasbe v predstavi, ki si jo bodo udeleženci srečanja predhodno ogledali, pojasnili ozadje in različne pristope k nastajanju glasbe ter jih pospremili z utemeljitvijo, zakaj so se odločili za določen glasbeni izraz.

V sezoni 2010/11 bo sklop »Poslušaj« zaživel v dejavnejši obliki – v obliki odprto zastavljenih ustvarjalnih delavnic, na katerih bo nastajala scenska glasba za gledališko predstavo. Cilj: vzpodbuditev ustvarjanja inovativne scenske glasbe, ki bi nastajala v tesnejši povezavi med ustvarjalci gledališke ali plesne predstave.  

Ob 20:00 bo na sporedu ogled predstave Iz Principa, agit-prop mjuzikla o Gavrilu P. režiserja Jureta Novaka, ob 21:00 pa bo sledil pogovor z avtorjem scenske glasbe, Boštjanom Naratom.

Pogovor bo vodila Glejeva sodelavka Katarina Avbar.

Avtorji Iz Principa so: Jure Novak, Simona Semenič, Boštjan Narat, Barbara Krajnc, Rok Matek in Jelena Rusjan.

Vstopnina: 1,00€ za ogled predstave ob 20:00, predavanje ob 21:00 brezplačno.

Povezave:

- Fotogalerija na SiGledal


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/poslu%C5%A1aj