Zbornik prispevkov mednarodnega simpozija Umetnost kamišibaja: Beseda podobe in podoba besede

Avtor: SLOGI

Ob 7. decembru, Svetovnem dnevu kamišibaja, ki se ga letos prvič praznuje na pobudo Mednarodne zveze kamišibaja na Japonskem (IKAJA – International Kamishibai Association of Japan), Slovenski gledališki inštitut objavlja zbornik prispevkov mednarodnega simpozija Umetnost kamišibaja: Beseda podobe in podoba besede.


Zbornik prispevkov mednarodnega simpozija Umetnost kamišibaja: Beseda podobe in podoba besede so maja letos pripravili Slovenski gledališki inštitut, Društvo Zapik in Društvo kamišibaj Slovenije v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem, Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Oddelkom za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in veleposlaništvom Japonske v Sloveniji.

S spletno izdajo zbornika in z že objavljenimi video posnetki želijo prejete prispevke mednarodnega simpozija predati čim širšemu krogu tako za gradnjo kot morda tudi za poznejšo nadgradnjo znanja vseh, ki jih povezuje kamišibaj gledališče. Zbornik bo z sredi leta 2019 nadgradila tudi posebna tematska izdaja Revije za teorijo scenskih umetnosti Amfiteater z izbranimi znanstvenimi prispevki simpozija.

Povezava: Zbornik


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/zbornik-prispevkov-mednarodnega-simpozija-umetnost-kamisibaja-beseda-podobe-in-podoba-besede