Nina Robnik bere sodobno slovensko dramo

Avtor: Nina Robnik

Nina Robnik je producentka na AGRFT in sodeluje pri produkciji drugih projektov, tako celovečernih igranih filmov kot tudi preostalih avdiovizualnih vsebin. S produkcijo in postprodukcijo avdiovizualnih del se je profesionalno začela ukvarjati po končanem študiju na ljubljanski univerzi. Brez večernega branja ne zaspi, zato je od Darka Štanteta z veseljem sprejela štafetno igro in si s pomočjo SiGledalovega iskalnika izbrala monodramo Simone Semenič Jaz, žrtev, ker jo je k branju pritegnil že sam naslov.


Foto: Ven Jemeršič

Jaz, žrtev je pripoved avtorice o njenih življenjskih situacijah, ki na neposreden način odkriva tabuizirane teme. V teh situacijah je avtorica žrtev, v čemer sama vidi tudi prednosti, in ko teh situacij zmanjkuje, apelira tudi na nas, družbo, naj jo vsaj pustimo kaditi, ker sicer živi zdravo in ji to preprečuje, da bi zbolela, da bi zopet postala žrtev.

Branje te avtobiografske pripovedi, ki je napisana na humoren način, sem doživljala kot iskreno razkrivanje intimnih tegob in zdravstvenih težav, ki morda ne le osvobaja avtorico samo, temveč se ob branju lahko osvobaja tudi bralec sam.

Povezava: Simona Semenič: Jaz, žrtev


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/nina-robnik-bere-sodobno-slovensko-dramo