V Trnovo ponovno vabi Emonska promenada

Avtor: STA

Ljubljansko Trnovo se bo zadnji avgustovski konec tedna tradicionalno spremenilo v Emonsko promenado, gledališče na prostem in ustvarjalno sprehajališče za otroke in odrasle. Obiskovalci si bodo lahko od danes do sobote ogledali 15 gledaliških, lutkovnih, akrobatskih in glasbenih dogodkov v izvedbi umetnikov iz šestih držav.


O belem mucku, ki je bil čisto črn / Foto: Arhiv Hiša otrok in umetnosti in Gledališče Fru-Fru

Ulični festival Emonska promenada se je uveljavil kot ena prepoznavnejših mednarodnih prireditev za otroke in družine v Ljubljani, ki s svojim konceptom druženja in ustvarjanja na ulici zadnji konec tedna pred začetkom novega šolskega leta privabi vsako leto več obiskovalcev. V organizaciji in produkciji Hiše otrok in umetnosti bo tokrat potekal 18. po vrsti.

Festival bo potekal na dvorišču CSK France Prešeren in na Karunovi ulici pred vrtcem Trnovo, program bo potekal vsak dan med 18. in 21. uro. Programska izhodišča so enaka kot prejšnja leta: izbran program predstav, ustvarjalne delavnice in interaktivne igre za vse starosti. Posebno pozornost namenjajo manjšim predstavam in mejnim uprizoritvenim umetnostim, ki že imajo domicil v Hiši otrok in umetnosti: pripovedovanju pravljic, tradicionalnemu japonskemu gledališču Kamišibaj, lutkovnim predstavam za odrasle, uličnemu gledališču in ustvarjanju na prostem.

Med tujimi gosti bo letos v fokusu Avstrija. V zadnjih dveh sezonah so obiskovalci spoznavali madžarsko in italijansko gledališko ustvarjalnost, prihodnje leto pa bo na vrsti Hrvaška, so na svoji spletni strani zapisali v Hiši otrok in umetnosti.

Kot so še zapisali, bo letošnji Emonski promenadi med 27. in 29. avgustom sledil festival Pravljice pod mostom. To je nova oblika pravljičnega potepanja oziroma pustolovščina odkrivanja lastnega mesta in novih pogledov nanj.

Emonska promenada vsebinsko dopolnjuje festival Trnfest. Lani jih je po oceni organizatorja obiskalo več kot 800 obiskovalcev vsak dan, skupaj skoraj 2500 ljubiteljev umetnosti in druženja na ulici.

Povezava: Programska knjižica festivala Emonska promenada 2018 (PDF)


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-trnovo-ponovno-vabi-emonska-promenada