EnKnapGroup na festivalu plesa in neverbalnega gledališča na Hrvaškem

Avtor: STA

Organizatorji 19. festivala plesa in neverbalnega gledališča v kraju Svetvinčenat v hrvaški Istri od 19. do 22. julija pripravljajo bogat program sodobnega plesa, fizičnega gledališča in drugih neverbalnih scenskih oblik. Med nastopajočimi bo slovenska plesna skupina EnKnapGroup, prav tako prihajajo gosti iz Belgije, Finske, Italije in Španije.

Obiskovalci letošnjega festivala bodo lahko zaplesali z umetniki z različnih koncev sveta, medtem ko bodo spremljali deset raznovrstnih plesnih izvedb, ki predstavljajo avtentičnost in ustvarjalnost sodobnih plesnih izrazov, so napovedali organizatorji.

"Posebej se veselimo vrnitve slovenske skupine EnKnapGroup, ki prihaja s koreografijo uglednega Josefa Nadja Mračna zveza po kultni predstavi Pekinška raca," so zapisali na spletni strani festivala. Na koreografijo Iztoka Kovača se bodo slovenski plesalci na festivalskem odru predstavili 20. julija.

Festival bo odprl španski koreograf Pere Faura, ki bo samostojno nastopil v predstavi No Dance, No paradise. Faura v svojem plesnem izrazu povzema elemente pop-kulture, od Gene Kelly in Johna Travolte iz filmov Pojmo v dežju in Mrzlica sobotnega večerja do ruske balerine Maje Plisecke in sodobne plesalke Anne Terese de Keersmaeker.

Napovedane so tudi predstave finskih plesalcev iz Willman Dance Company, italijanskega umetnika Marca Cheneviera, slovaškega koreografa Antona Lachkya ter njegove bruseljske kolegice Sabine Molenaar. Belgijska plesalka bo vodila tudi dvodnevno delavnico sodobnega plesa. V Svetvinčenat se bo vrnil tudi Zagrebški plesni ansambel s predstavo Tartuff, za katero je koreografijo pripravil Matija Ferlin, ki se je večkrat predstavil tudi slovenskemu občinstvu.

Na festivalu so od leta 2000 gostili več kot 150 plesalcev in skupin, ki so izvedli približno 200 del, so še zapisali organizatorji.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/enknapgroup-na-festivalu-plesa-in-neverbalnega-gledalisca-na-hrvaskem