V Mariboru predpremiera glasbene pravljice Peter in volk

Avtor: STA

Opera in Balet Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor v koprodukciji z Gledališčem Koper predstavlja novo glasbeno pravljico za otroke Peter in volk Sergeja Prokofjeva. Uprizoritev v režiji Katje Pegan in koreografiji Gaja Žmavca bo danes v Mariboru doživela predpremiero, premiera pa bo v Kopru 29. septembra.


Oblikovanje: Hana Jesih

Glasbena pravljica Peter in volk, ki jo je Prokofjev napisal za pripovedovalca in simfonični orkester, izvedena pa bo v različici za pihalni kvintet italijanskega skladatelja Fabrizia Fontanota, je etično-vzgojna zgodba o otroštvu, svobodi, sočutju in pogumu, so zapisali v SNG Maribor.

Nadobudni deček Peter se doma dolgočasi, zato se kljub dedkovemu svarilu odpravi na pustolovščino v naravo. Na poti do gozda spoznava različne živali - ptice, račko, mačko in celo volka. Ker se ostale živali bojijo volka, se Peter odloči, da jim bo pomagal, pri tem pa postavi na preizkušnjo lastno iznajdljivost in pogum.

V uprizoritvi, ki bo danes na ogled v Stari dvorani SNG Maribor, nastopajo Gorazd Žilavec kot Pripovedovalec in Dedek, Srečko Korošec kot Peter in Tetiana Svetlična kot Volk. Ema Perič je Ptička, Neja Hrastar Račka, Lara Maher Mačka ter Vadim Kurgajev in Vasilij Kuzkin Lovca.

Pihalni kvintet sestavljajo Alenka Goršič Ernst (flavta), Tomas Žganec (oboa), Domen Marn (klarinet), Anzhelika Chernykh (fagot) in Borut Pahič (rog).

Scenografija in kostumografija sta delo Vasilije Fišer.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-mariboru-predpremiera-glasbene-pravljice-peter-in-volk