Predstavitev prve številke šestega letnika Revije za teorijo scenskih umetnosti Amfiteater

Avtor: SLOGI

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) in Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani (UL AGRFT) vabita na predstavitev nove številke Revije za teorijo scenskih umetnosti AMFITEATER, ki bo v četrtek, 21. junija 2018, ob 11. uri v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).


Foto: Arhiv SLOGI

Prva številka šestega letnika Amfiteatra prinaša tematski blok na temo kastracije slovenskega političnega gledališča, ki ga je uredil in ga bo predstavil Tomaž Toporišič:

Osem razprav dopolnjuje študija o projektu Marka Peljhana Makrolab

Tokratna številka prinaša tri knjižne recenzije Nike Arhar (Edi Majaron: Vera v lutko. Razmišljanja o lutkovni umetnosti), Kaje Kraner (Andrew Hewitt: Družbena koreografija. Ideologija kot performans v plesu in vsakdanjem gibanju) in Eve Pori (Mateja Pezdirc Bartol. Navzkrižja svetov: študije o slovenski dramatiki).

Novo številko revije bomo predstavili v družbi avtoric_jev razprav, predstavitvi pa se bodo pridružili igralke_ci Slovenskega mladinskega gledališča: Draga Potočnjak, Uroš Kaurin in Blaž Šef. Z njimi bomo spregovorili o nedavnem odmevnem gostovanju predstave Naše nasilje in vaše nasilje v Brnu na Češkem.

***

Revijo Amfiteater je ustanovila UL AGRFT. V letu 2015 je revija začela izhajati v soizdajateljstvu s SLOGI. Ob tem pa ostaja univerzitetna znanstvena revija, z dvema številkama v letniku.

Izdajo publikacije sta finančno podprla Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/predstavitev-nove-stevilke-revije-za-teorijo-scenskih-umetnosti-amfiteater-5