Vabljeni na prvi friendraising dogodek Ane Monro

Avtor: Gledališče Ane Monro

V začetku leta 2018 so se v Gledališču Ane Monro nepričakovano soočili z ukinitvijo rednega pritoka finančnih sredstev s strani Ministrstva za kulturo RS. To jih je spodbudilo k zagonu t. i. friendraising (FR) akcije Zbiramo ZA ANINE NOVE ČEVLJE, s katero so se namenili zgraditi skupnost podpornikov in z njihovo pomočjo pridobiti del sredstev za svoje delovanje. V soboto, 9. junija, bodo v okviru te organizirali prvi FR dogodek.


Foto: Arhiv Gledališča Ane Monro

Dogodek Zbiramo ZA ANINE NOVE ČEVLJE! bo potekal v soboto, 9. junija 2018 med 10. in 13. uro v Dijaškem domu Tabor, Kotnikova 4, Ljubljana.

V Gledališču Ane Monro so ob tej priliki pripravili sledeče sporočilo: "Ko so nam bogovi umetnosti (beri: odločevalci na Ministrstvu za kulturo) zaprli gmotno pipico in nam je eden izmed glavnih virov podpore iz državne zakladnice presahnil (beri: sofinanciranje programa), smo v Gledališču Ane Monro po letih delovanja naleteli na peščeno goličavo (beri: sušo). In zdaj se obračamo na vas, spoštovani častilci in podporniki kulture (beri: vsi, ki poznate Ano Monro, njene raznolike dejavnosti in/ali ste vsaj enkrat v svojem mestu srečali Ano Desetnico, Ano Mraz ali Ano Plamenito)!

Da bo lahko naša Ana tudi v prihodnjih sezonah ubirala gledališki korak po ulicah slovenskih mest, začenjamo friendraising akcijo Zbiramo ZA ANINE NOVE ČEVLJE, s katero smo se namenili zgraditi živahno skupnost ljubiteljev ulične umetnosti, ki bodo podpirali in opogumljali njene aktivnosti. Če želite postati mecenski član ulične skupnosti Anini prijatelji, se nam 9. junija med 10.00 in 13.00 pridružite na dvorišču in v prostorih Dijaškega doma Tabor v Ljubljani. Pričakujete lahko kvaliteten program z izbranimi crème de la crème uličnimi predstavami (Teater PolPet; Riba, Globus Hystericus; Pot v Tadam, Rogor cirkus; Somiru in Fluid balance; Zmajevo zrcalo), umetniškimi intervencijami, ustvarjalnimi delavnicami in zabavnimi družabnostmi ter predstavitev raznolikih dejavnosti Gledališča Ane Monro. Pa seveda veliko možnosti, da nas podprete!

Nenapisano pravilo pravi, da se je za gledališče treba urediti – pa čeprav si predstavo ogledamo kar na ulici – zato smo za simbol članstva v skupnosti Anini prijatelji izbrali metuljčka, ki iz vsakega moškega naredi gospoda, kot modni dodatek pa ga lahko na več načinov nosijo tudi dame. Želimo si, da bi lesen Monrojin metuljček, ki ga izdelujemo sami, postal splošno prepoznaven znak podpore Gledališču Ane Monro, ulični umetnosti in ne nazadnje razvoju urbane kulture, zato ga bomo podarili vsakemu donatorju.

Prva priložnost za to, da donirate ZA ANINE NOVE ČEVLJE bo že ob prihodu na prizorišče, kjer vas bomo nagovorili za priporočen prispevek (10 €/odraslo osebo), ki pa ga lahko zavrnete in se dogodka udeležite brezplačno. Ana bo vesela, če ji boste ob tem ali namesto tega odmerili 0,5 % dohodnine in/ali ji kaj prispevali v klobuk, ko vam ga bo ponudila, predvsem pa si želi, da postanete njen prijatelj, dober prijatelj ali celo najboljši prijatelj.

In kako postanete Anin…?

Ana vam nikoli ne računa, toda zdaj ona računa na vas! Pridite zato v čim večjem številu in povabite tudi sorodnike, prijatelje, sosede, znance in sodelavce."


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vabljeni-na-prvi-friendraising-dogodek-ane-monro