Flota s premierama, Creation Beyond Front@ II in III, na dveh mednarodnih festivalih

Avtor: Flota

Zavod Flota nadaljuje s svojimi aktivnostmi v okviru mednarodne mreže Beyond Front@, ki jo je 2008 vzpostavila s partnerji ProPreogressione/Cie Pal Frenak iz Budimpešte, HIPP iz Zagreba, D.ID in OHO iz Avstrije.


 

Od 7. do 9. maja je potekal v avstrijskem Oberwartu 5. festival sodobnega plesa Bürgenländische Tanztage. NV petek, 7. maja je bila v Offenes Haus Oberwart (OHO) premiera uprizoritve a kind of magic koreografinje Stephanie Cumming s slovenskima plesalcema, Katjo Kosi in Sebastijanom Gečem. V predstavi plešeta še Jianan Qu (Kitajska) in Luke Baio (Velik Britanija), ki trenutno ustvarjata v Avstriji. Gre za drugo produkcijo mreže, ki je tokrat nastala v koprodukciji Dance Identity/ d.Id iz Avstrije in Flote.

Stephanie Cumming je kanadska koreografinja in plesalka, ki živi in ustvarja v Avstriji in je z Chrisom Haringom soustanoviteljica in članica priznane skupine Liqiud Loft.

8. maja pa je bila v OHO avstrijska premiera prve skupne produkcije mreže Monster Tamer, koreografov Maje Delak, Stephanie Cumming, Mirjane Preis in Gerszona Pétra Kovácsa, ki je bila lani avgusta premierno uprizorjena na festivalu Front@ v Murski Soboti.

Hkrati pa v Zagrebu nastaja 3 koprodukcija, Creation Beyond Front@, katere premiera bo konec maja na festivalu 27. Tjedan suvremenog plesa. Koreografa Rosana Hribar in Gregor Luštek s 6 hrvaškimi plesalci pripravljata To Whom It May Concern. Predstava nastaja v koprodukciji Hrvatskog instituta za pokret i ples – HIPP/TSP in Flote. V okviru aktivnosti Beyond Front@ bo na festivalu tudi improvizacijski dogodek Dance Communication Lab.

Flota pa bo Tjednu suvremenog plesa 24. 5. v dvorani ZKM gostovala s svojo zadnjo produkcijo, Matjaž Farič in Milko Lazar SRH/ SHIVER, ki je bila zelo uspešno premierno uprizorjena novembra v Cankarjevem domu, ki je tudi koproducent predstave.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/flota-s-premierama-creation-beyond-front-ii-in-iii-na-dveh-mednarodnih-festivalih