Šestnajsti festival Rdeči revirji bo oživil ulice zasavskih mest

Avtor: STA

V Hrastniku se je včeraj začel 16. mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti Rdeči revirji. Prva je bila na sporedu predstava Chorus. Festival bo do nedelje potekal v Hrastniku, potem pa se seli v Zagorje in Trbovlje. Več kot 70 brezplačnih prireditev bo namenjenih različnim generacijam, okusom in zanimanjem.


Chorus / Foto: Urška Boljkovac

Festival bo obsegal plesne in gledališke predstave domačih in tujih ustvarjalcev, sodobni cirkus, lutkovne predstave, razstave, instalacije, ulične predstave, filme in koncerte. Velik del festivalskega dogajanja bodo prispevali tudi zasavski kulturniki, je sporočil organizator festivala, zavod Vitkar.

Festival po oceni organizatorja ohranja ostrino umetniške besede na eni in hudomušnost na drugi strani. Letos so mu dodali nove vsebine in iniciative, ki poudarjajo pomen skupnostnega dela, solidarnosti in sodelovanja.

Ulice se v času festivala spremenijo v odrsko dogajanje, ki je razporejeno čez cel festivalski dan. Če ulično gledališče z neposrednostjo vzpostavlja pristen odnos z ljudmi in prostorom ter približuje umetnost najširšemu krogu ljudi, aktualne sodobno-plesne in gledališke predstave skrbijo za seznanitev z aktualnimi trendi na področju scenskih umetnosti, so zapisali organizatorji. Festivalsko dogajanje vsak večer popestri tudi koncertni program.

 

Povezava: Festival Rdeči Revirji 2018


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/sestnajsti-festival-rdeci-revirji-bo-ozivil-ulice-zasavskih-mest