V SNG Drama Ljubljana dan odprtih vrat in slavnostna razgrnitev repertoarja sezone 2018/19

Avtor: SNG Drama Ljubljana

Jutri, 15. maja 2018, SNG Drama Ljubljana organizira v dopoldanskih urah Dramin dan odprtih vrat s predstavitvijo gledaliških poklicev, zvečer ob 20. uri pa se jim lahko pridružite na slavnostni razgrnitvi repertoarja sezone 2018/19.


Foto: Varja Jovanović

Na Draminem dnevu odprtih vrat vam bodo gledališki ustvarjalci pokazali del svojega sveta, razkrili nekaj gledaliških skrivnosti in odgovorili na vprašanja. Spoznali boste maskerje, rekviziterje, garderoberje, igralce ... Pridružite se lahko predstavitvi gledaliških poklicev pred Dramo v torek, 15. maja, od 9.30 do 15.00.  Zaključene skupine, vrtci in šole prijavite obisk na spela.sinigoj@drama.si ali pokličite 041 311 105. Vabljeni tudi gledališki navdušenci vseh starosti, ki boste prišli posamično.

Ko se bo 15. maj okoli dvajsete ure začel ovijati v večerno-nočne barve, bodo začeli odstirati vznemirljive programske novosti in skrivnosti prihajajočega gledališkega leta. Gledališko prihodnost bodo odstirali in razgrinjali v ritmih virtuoznih glasbenih nastopov igralcev v uprizoritvi Prekleti kadilci Nine Valič, Pie Zemljič, Janeza Škofa in Aljaža Jovanovića ter Barbare Cerar in Uroša Fürsta, igralcev v novi uprizoritvi Deklica s strunami, ki bo premiero doživela na otvoritveni večera 5. Drama Festivala.

Noč razgrnitve bo razsvetlil tudi energični nastop glasbene skupine D Drams, ki jo sestavljajo Jurij Zrnec, Bojan Emeršič, Klemen Slakonja, Matija Rozman in Jože Šalej. Po izjemnem "ustanovitvenem" koncertu, ki so ga pred Dramo priredili maja lani, tudi letos obljubljajo nepozaben in neponovljiv večer.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/dramin-dan-odprtih-vrat