Dénes Döbrei s predstavo Imago Sonus v Moderni galeriji

Avtor: CK Španski borci

V četrtek, 10. maja, ob 20. uri vabljeni v Moderno galerijo, kjer bo na sporedu predstava »Imago Sonus« v koreografiji slovenskemu občinstvu že znanega koreografa, plesalca in igralca, Dénesa Döbreia. Plesna predstava temelji na sintezi plesa, vizualnih umetnosti in glasbe ter za glavni motiv jemlje kontinuiteto.


Foto: Arhiv Center kulture Španski borci

Posebnost predstave je, da se scenografija iz predstave v predstavo spreminja, saj za vsako ponovitev ustvarjalci predstave povabijo drugega slikarja, da nekaj dni pred samo predstavo ustvari sliko. Na tokratno izvedbo so ustvarjalci povabili slovenskega vizualnega umetnika in slikarja Mirana Moharja. Na podlagi gibov slikarja in na podlagi njegovega likovnega stila nato kasneje nastane koreografija. Likovno delo na ta način postane izjemno pomemben del koreografije in vsako ponovitev spreminja v unikatno umetniško delo. Vse to pa spremlja glasbena improvizacija, ki jo izvaja skladateljica in glasbenica Jasna Jovičević.

Predstava Imago Sonus gostuje v okviru mednarodnega programa Uvoz-Izvoz Zavoda EN-KNAP, ki v Španske borce kontinuirano prinaša vrhunsko mednarodno produkcijo sodobnega plesa in sodobnih uprizoritvenih umetnosti.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/denes-dobrei-s-predstavo-imago-sonus-v-moderni-galeriji