Gaja Višnar kot Ismena v newyorški uprizoritvi Ljudstvo proti Antigoni

Avtor: STA

Slovenska gledališka igralka Gaja Višnar je v nedeljo premierno nastopila v vlogi Ismene v posodobljeni priredbi Brandona Walkerja Sofoklejeve igre Ljudstvo proti Antigoni newyorškega gledališča The Seeing Place Theatre v East Villagu. Uprizoritev bo na sporedu do 13. maja v sklopu treh predstav iz serije The Whistleblower.


Foto: Freeimages

Serija The Whistleblower, ki zajema še predstavi My Name is Rachel in I am My Own Wife, sproža razmislek o posledicah, ki sledijo, ko se nekdo zoperstavi tiraniji v družbi, ki ponavadi žvižgače na splošno razume v romantičnem smislu in jim je naklonjena, veliko podpore pa jim ta družba na koncu ne nudi.

Ljudstvo proti Antigoni je posodobljena priredba klasične igre o Ojdipovi hčeri. Namesto poroke in lagodnega življenja Antigona izbere smrt, njena sestra Ismena pa kljub konformizmu z novim vladarjem Kreonom prav tako izrazi pripravljenost na delitev usode s sestro.

Gaja Višnar je po igralski karieri v Sloveniji diplomirala na broadwayski gledališki šoli Circle in the Square z glavno vlogo grofice Ravenskaje v drami Antona Pavloviča Čehova Češnjev vrt ter vlogi Bruta v priredbi drame Williama Shakespeara Julij Cezar.

Nastope je nadaljevala v predstavi Revealing na Newyorškem gledališkem festivalu, v predstavi Peter/Wendy v gledališču Roebuck, v predstavi Tjaše Ferme The Female Role Model Project in nazadnje v komediji Zale Djurić Vratar v gledališču HB Playwrights Theatre.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/gaja-visnar-kot-ismena-v-newyorski-uprizoritvi-ljudstvo-proti-antigoni