Razpis za vodjo mariborske Drame je treba ponoviti

Avtor: STA

Na razpis za umetniškega direktorja Drame Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor, ki se je iztekel pred dvema tednoma, se je prijavilo pet kandidatov. Pristojna komisija je pregledala prijave, a se ni odločila za nobenega kandidata, zato je treba razpis ponoviti, so povedali v gledališču.


SNG Maribor / Foto: Nebojša Tejić, STA

Novi razpis naj bi bil objavljen v kratkem.

Z razpisom se išče umetniškega direktorja Drame za obdobje od 1. septembra 2018 do 31. avgusta 2023, saj dosedanji umetniški direktorici Diani Koloini konec avgusta poteče mandat.

Direktor SNG Maribor Danilo Rošker vztraja, da gre za običajni postopek ob vsakem izteku mandata. A po nedavnem poročanju časnika Večer naj bi želel na to mesto postaviti novega človeka.

Diana Koloini pravi, da se ne bo prijavila na razpis. "Ne, ne bom kandidirala za nov mandat, ker mi je direktor Danilo Rošker že pred objavo razpisa jasno povedal, da želi novega umetniškega direktorja Drame, ki bo sestavil tudi program drugega dela naslednje sezone," je povedala za Večer.

Kakšna bo usoda umetniških direktorjev Opere in Baleta SNG Maribor Simona Krečiča in Edwarda Cluga, še ni znano, kaže pa, da bosta ostala na položajih. "Mandat se vsem izteče 31. avgusta 2018, do takrat bo opravljena tudi izbira," pravi Rošker.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/razpis-za-vodjo-mariborske-drame-je-treba-ponoviti