Ostane, kot je

Produkcija: Kanuti Gildi SAAL (Estonija)
Avtor: Mart Kangro, Juhan Ulfsak, Eero Epner


Foto: Alissas Naider

Eero Epner je dramaturg in umetnostni zgodovinar, Juhan Ulfsak je igralec in režiser, Mart Kangro je koreograf, režiser in plesalec. Vsi skupaj pa so seveda več kot vsota svojih CV-jev. V preteklosti so že večkrat sodelovali; njihovi skupni točki (poleg Estonije in uprizoritvene umetnosti seveda) sta morda avtorsko gledališče in tudi Theatre NO99, kjer so vsi trije delovali do njegovega zaprtja. Na Mladih levih so gostovali s predstavo Delavnica, ki je oscilirala okrog tega, kaj sploh je učenje in kaj znamo.

Tokrat s trojico ne bomo v delavnici, bomo v gledališču, a gledališču Epner, Ulfsak in Kangro odvzamejo njegovo bistveno komponento – nam bo ostalo dovolj, da se še vedno gremo gledališče?

Predstava si za izhodišče jemlje stanje omejitve (ki nam je trenutno zelo znana) in tudi že v naslovu izjavi, da bo ostalo, kot je. Kako preživeti v zatečenem stanju ter se z omejitvami igrati, jih izkoristiti, prelisičiti in jih obraniti v svoj prid. Predstava, ki potrdi krilatico, da smo gledališče ljudje in da dobri umetniki lahko naredijo predstavo iz česarkoli.

Zasedba

Dramaturginja: Maria Arusoo
Oblikovanje svetlobe in tehnično vodstvo: Oliver Kulpsoo
Oblikovanje tona: Artjom Astrov
Projektna vodja: Annika Üprus
Fotografije: Alissa Šnaider
Koprodukcija: Kanuti Gildi SAAL
S podporo: Eesti Kultuurkapital

Nastopajo: Mart Kangro, Juhan Ulfsak, Eero Epner


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/ostane-kot-je