Posebna izdaja IV

Produkcija: Nomad Dance Academy, Kino Šiška - Center urbane kulture
Avtor: Andreja Rauch Podrzavnik


Foto: Nada Žgank

Posebna izdaja je serija krajših gibalno-zvočnih slik, ki jih izvaja Andreja Podrzavnik s sodelavkami in sodelavci, ustvarjalkami in ustvarjalci uprizoritvenih umetnosti, ki pri svojem delu uporabljajo različna ustvarjalna sredstva, medije, veščine in znanja: ples, glasbo in gledališče. V okvirih zastavljenih koreografskih konfiguracij (duet, trio, kvartet, kvintet) nastopajoči predstavo hipno komponiranjo (instant composition) z načeli in znanji odprtih koreografskih del in improvizacije. S povečano pozornostjo, odzivnostjo, sledenjem, manipuliranjem sproti ustvarjajo strukture posameznih slik, sestavljene iz gibalnih in zvočnih podob, iz katerih vznikajo vzorci, ki se pretvarjajo v potencialne pripovedi.

Prvi ediciji Posebnih izdaj sta bili v projektnem prostoru DUM uprizorjeni 25. septembra in 4. oktobra 2020, tretja pa v dveh delih 22. in 23. decembra 2020 v Moderni galeriji v Ljubljani.

Andreja Rauch Podrzavnik je plesna umetnica, ki je v domačem prostoru ni treba posebej predstavljati. Letos bo prejela Župančičevo nagrado Mestne občine Ljubljana za dosežke na plesnem in koreografskem področju v zadnjih dveh letih.


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/posebna-izdaja-iv