Prestopi

Maribor, 29. 05. 2021 - 04. 09. 2021

5. mednarodni festival neodvisnih uprizoritvenih umetnosti


5. edicija Mednarodnega festivala neodvisnih uprizoritvenih umetnosti Prestopi bo trajala od konca maja do nadaljnjega. Organizacija živega mednarodnega festivala v času korone je kot tek čez premikajoče se ovire, zato so se odločili, da predvidene dogodke izvedejo postopoma, korak za korakom.

Tokratni Prestopi tako ne bodo ponudili klasičnega, strnjenega festivalskega dogajanja, temveč bo dogajanje razporejeno čez prihodnje mesece.

Vztrajajo pri izvedbi festivala v živo, saj svoje poslanstvo razumejo predvsem kot ustvarjanje žive umetnosti za žive ljudi.

Mednarodni festival neodvisnih uprizoritvenih umetnosti Prestopi v Maribor prinaša kakovostno sodobno neodvisno produkcijo iz tujih in domačih logov. Prve tri edicije so potekale v letih 2010, 2011 in 2012, nato so ga po nekajletnem premoru ponovno obudili leta 2019 in od takrat poteka bienalno. Organizator festivala je Kulturno-umetniško društvo Moment, ki v Mariboru deluje znotraj skupnosti GT22 in programsko osmišlja Intimni oder, njihov fokus pa je razvoj sodobnega neodvisnega gledališča.


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/prestopi-f-1