Trnuljčica

Produkcija: Mini teater
Avtor: Po bratih Grimm
Režija: Robert Waltl

Avtorski projekt


Foto: Marko Požlep

Trnuljčica je klasična pravljica o princu, princesi, zlobni čarovnici in o tem, da dobro vedno premaga zlo. Pravljico je najprej objavil Charles Perrault pod imenom La Belle au bois dormant. Svojo različico pravljice sta brata Grimm objavila pod naslovom Dornröschen.

Trnuljčica je pravljica o deklici, ki se je zbodla na vreteno in jo je doletelo prekletstvo stare in zlobne vile. Zaspala je za sto let in rešil jo je lahko le pogumen kraljevič. Čeprav zgodba o zlobni mačehi zveni kruto, bodo pravljice vedno popularne v vsakodnevnih življenjih naših najmlajših. Te zbujajo domišljijo in vplivajo na razmišljanje, ter učijo o dobrih in zlobnih namenih ljudi.

Pravljice spodbujajo otroke, da izrazijo svoja čustva in da razumejo, kako se je v življenju potrebno boriti proti zlobnimi pošastmi, toda v tem primeru pred mačeho. V odrasli dobi se bodo prav gotovo znašli v nekateri težki situaciji, spomnili se bodo nauka pravljice in vedeli, kako ravnati.

V predstavi, ki je zamišljena kot monopredstava za enega igralca, se boste srečali z zanimivim vizualnim pristopom, ki bo vključil več kot sto let stare lutke in jih postavil v povsem sodobno kompozicijo.

Zasedba

Scenograf: Mark Požlep
Lutke: neznani avtor iz Češke, 19. stol
Dramaturginja: Nika Korenjak
Glasba: Žigan Krajnčan

Nastopa: Jose

 

Priporočena starost: 4+


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/trnuljcica-3