Ana Mraz

Ljubljana, 26. 12. 2020 - 30. 12. 2020

Zimski mednarodni festival uličnega gledališča


V Gledališču Ane Monro razvijajo platformo SIMS, format neposrednega večkanalnega spletnega prenosa, in v okviru tega projekt Direkt u u'lce. Brezplačen program uličnega gledališča bodo v SIMS-u prvič prenašali v času zimskega festivala Ana Mraz 2020, od 26. do 30.12., vsak dan ob 18.00. 

S ciljem ljubiteljem sodobne performativne ulične umetnosti omogočito stik z njo tudi, ko sta uporaba javnega prostora in dostop do njega zelo omejena, v Gledališču Ane Monro kot dodatno (dolgoročno) ponudbo razvijajo platformo za inovativen format večkanalnega spletnega prenosa živih dogodkov, ki se imenuje SIMS - sinhroni interaktivni multi stream, in v okviru te(ga) brezplačni program uličnega gledališča Direkt z ul'ce.

SIMS format je novost, ki presega imitacijo resničnosti v virtualnemu svetu in nadgradi izkušnjo ogleda ulične predstave v živo, saj omogoča zorne kote, ki sicer niso dosegljivi, in tako ponuja edinstveno doživetje, ki v realnem svetu ni mogoče. Uporabniku namreč daje možnost in priložnost, da med ogledom spletnega prenosa dogodka sam izbira perspektivo/kamero, skozi katero ga bo spremljal, s čimer v bistvu postane režiser tega.

Povezava


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/ana-mraz-f-5