CoFestival

Ljubljana, 20. 11. 2020 - 25. 11. 2020

mednarodni festival sodobnega plesa


Zaradi omejitev spričo epidemije bo mednarodni festival sodobnega plesa CoFestival s kuratorsko temo “Ojačevalci glasov” izveden v dveh delih. Med 20. in 25. novembrom 2020 bo niz dogodkov potekal v spletni obliki (Zoom in platforma DICE), festival s predstavami v živo pa je prestavljen v april 2021. 

Četudi ples ponavadi povezujemo z molčečim gibanjem telesa, sodobni ples v svojih dobrih primerih nikoli ni bil utišani podložnik. Vselej je imel svoj specifični glas. V razmerah in okoliščinah, ko se je zaradi pandemije politika pretvorila v koreografinjo, ko je razmaknila razdalje med telesi, preprečila dotik in ustvarila družbene partiture s telesnimi scenariji, kakršnim doslej še nismo bili priča, so se na CoFestivalu odločili ples nastaviti »na glas«. Zelo naglas. Zdaj ko si v disciplinarnih koreografijah po mestnih ulicah znamo utelesiti delček svobode, kakor da bi udejanjali užitek v inventivnih plesnih partiturah, so nemara izpolnjeni pogoji, da lažje razumemo, kdo ali kaj so resnični ojačevalci naših glasov.

Med 20. in 25. novembrom je načrtovan niz spletnih dogodkov: ogledi filmov, predavanja in predstavitve, spletni prenosi koncertnih predstav, delavnica in Atelje, izobraževalni program plesne mreže European Dancehouse Network. Poleg spletnih prenosov iz Kina Šiška bo sestavni del novembrskega programa tudi predstavitev dela Začasne kreativne platforme, ki jo sestavljajo tri skupine lokalnih prekarnih delavcev na področju umetnosti in kulture.

Festival soproducirata in sokurirata Kino Šiška in Nomad Dance Academy Slovenija.
Sokuratorji: Irena Tomažin (gostujoča sokuratorica), Dragana Alfirević, Mitja Bravhar, Rok Vevar, Jasmina Založnik


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/cofestival-f-4