Onkraj 10 let


Foto: Arhiv Mladi levi

Na letošnjem festivalu se bo skupaj s KUD-om Obrat skozi pogovor o skupnostno naravnanih prostorskih praksah in z nekaj umetniškimi presenečenji obeležilo 10 let, odkar je bil v okviru festivala Mladi levi 2010 ustanovljen skupnostni vrt Onkraj gradbišča. Nastal je na pobudo KUD-a Obrat in s podporo zainteresiranih vrtičkarjev in zaživel kot del festivalskega programa Vrt mimo grede. Danes je živ prostor, odprt za druženje, občasne kulturne dogodke in – vrtnarjenje. Vabljeni na praznovanje!

PROGRAM

17.00 - Za skupno mizo, pogovor o skupnostno naravnanih prostorskih praksah, njihovih potrebah in izzivih ter o pomenu in priložnostih, ki jih nudijo mestom sodobnosti.

Vabljeni gosti: Mateja Demšič (vodja oddelka za kulturo MOL), Irena Duša Draž (delavka v kulturi in udeleženka Onkraj gradbišča), Drago Kos (sociolog, Center za prostorsko sociologijo, FDV), Polonca Lovšin (umetnica, KUD Obrat), Matic Primc (Iniciativa mestni zbor, Maribor), Maja Simoneti (krajinska arhitekta in prostorska načrtovalka, IPoP)
Pogovor vodi: Kristina Božič (novinarka)

18.30 - Lirični utrinki v mestu, produkcija zavoda Bunker
19.00 - Dvig zastav, umetniška zastavitev ob glasbi, hrupu in spodbujanju, KUD Obrat (Stefan Doepner, Urška Jurman, Polonca Lovšin) in udeleženci Onkraj gradbišča
19.30 - Onkraj 10 let, druženje ob glasbi Matjaža Pikala


Vir: http://veza.sigledal.org/dogodek/onkraj-10-let-e