Cirkus na mesec

Produkcija: VITKAR Zavod, KD Priden možic
Avtor: Idejni avtor: Branko Potočan


Foto: Drago Videmšek in Nada Žgank

Cirkuški kabaret.

Cirkus na mesec – cirkuški kabaret, je zasnovan kot sklop cirkuških predstav (zračnih disciplin in širše), predstavljenih ob koncu vsakega meseca čez vse šolsko leto. Vsaka predstava je sestavljena iz niza krajših točk, ki tvorijo zaokroženo celoto. Predstavljene točke so rezultat izobraževalnega procesa zračnih disciplin in sodobnega plesa, ki jih skupina Fourklor v zadnjih letih intenzivno razvija.

Tokrat se bomo dotaknili vrvi in zgolj vrvi in samo vrvi, po domače štrika, pa še česa drugega.  

Nastopile bodo še vedno mlade stare znanke zračnih disciplin, poudarek bo eksplicitno na uporabi že zgoraj omenjenega.

Seveda bosta celoten večer povezovala nepogrešljiva in vedno zaželena Maestro Gorsky in šivalka prizorov ter tkalka rdeče niti Rose.

Življenje je cirkus.

Predstava izhaja iz občasnih delavnic zračnih disciplin, ki jih je Branko Potočan vodil od 2002 dalje, od leta 2012 pa kot prvi v Sloveniji izvaja redno organizirano vadbo. Nivo kvalitete udeležencev usposabljanja se je v tem času močno dvignil, zato se je pojavila potreba, da pridobljena tehnična znanja artikulirajo na višji ravni. Tako so nastale številne predstave plesa na tkanini, s katerimi je skupina Fourklor gostovala doma in v tujini. Branko Potočan je konceptualno vzpostavil tudi produkcijski model – cirkuški kabaret Cirkus na mesec, ki je zasnovan kot sklop cirkuških predstav zračnih disciplin.

Zasedba

Idejni avtor: Branko Potočan

Nastopajo: Nina Grguraš, Kristina Martinc, Nina Bučuk, Katarina Krapež, Danijela Zajc, Anamari Bagarič, Veronika Valdes, Tini Rozman, Tajda Podobnik, Jana Menger, Branko Potočan, Anja Bezlova in Goran Završnik


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/cirkus-na-mesec-1