Gregor in Silvija

Produkcija: Slovensko stalno gledališče Trst
Avtor: Jasmin Kovic
Režija: Jasmin Kovic


Foto: Arhiv SSG Trst

Gregor in Silvija je otroški muzikal za dva igralca, prosto povzet po zgodbi Michaela Colemana in Tima Warnesa. Romantična zgodba neuslišane lubezni dveh goril, ki ne znata sprejeti lastnega telesa, in njuno neposrečeno zasledovanje lepotnih modelov vodi v humorne situacije in v dramatično preziranje tega, kar je obema najbolj pomembno. Muzikal se skozi privlačne in prepoznavne pop motive, na lahkoten način pošali iz aktualnih trendov, od influencerjev do nedosegljivih lepotnih modelov in lažnega idealiziranja minljivih mitov.

Glavna junaka ne utegneta izpovedati svoje ljubezni, ker sta vsak zase prepričana, da nista dovolj lepa in primerna. Zato se skušata pretvarjati, da sta drugačna in posebna, na koncu pa razumeta, da sta avtentičnost in iskrenost edina pot do srca drugega.

Gre za zgodbo o ljubezni, o sprejemanju lastnega telesa, o slepem preziranju. Celo predšolski otroci so danes preko pametnih telefonov bombardirani z modeli standardiziranega obnašanja. Stalno primerjanje z nedosegljivimi ideali pripelje kasneje do problematičnega sprejemanja realnosti, saj sodobni trendi in lepotni modeli pogojujejo življenje odraščajočih ali bolj krhkih oseb. Zato tudi v predstavo in zgodbo vstopijo digitalni liki, socialna omrežja, pametni telefoni, ekrani računalnikov. Besedilo se na lahkoten način pošali iz aktualnih trendov, od influencerjev do lažnega idealiziranja minljivih mitov.

Zasedba

Besedilo, scena in kostumi: Jasmin Kovic
Izvirna glasba: Stefano Sacher

Nastopata: Tina Gunzek, Blaž Popovski


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/gregor-in-silvija