Nanine pesmi

Produkcija: Cankarjev dom, Drama SNG Maribor, Opera in balet SNG Maribor
Avtor: Fran Milčinski - Ježek
Režija: Valentina Turcu
Koreografija: Valentina Turcu

Koncertno-plesna predstava za otroke.


Foto: Miran Waldhütter

Izhodišče projekta je glasbena slikanica Nanine pesmi, ki predstavlja manj znano Ježkovo poezijo v interpretaciji Nane Milčinski – sedemnajst pesmi je pesnik napisal o svoji vnukinji, na njeno pobudo pa so bile uglasbene in so izšle v sklopu zbirke Preprosta ljubezen.

Predstava, namenjena najmlajšemu občinstvu, prehaja iz pesmi (konvencije koncerta v živo) v plesno-gledališko predstavo in prek kontekstov video projekcije ter pripovedi slika zgodbo o odraščanju deklice ob dedku in spoznavanju njunega skupnega vesolja risarij, igračk ter sanjskega sveta. Srečanje dedka in vnukinje je v kontekstu tega interdisciplinarnega projekta prikazano kot srečanje dveh generacij v posebnem ambientu – v miru, ki ga človek lahko doživi samo ob koncu in na začetku življenja.

Zasedba

Koncept: Nana Milčinski
Besedila pesmi: Fran Milčinski – Ježek
Vezno besedilo: Nejc Gazvoda
Glasba: Peter Penko, Jan Medle, Anja Pavlin, Barbara Kobal, Jani Hace, Tomaž Okroglič Rous
Video: Rok Predin
Scenograf: Matic Kašnik
Kostumografinja: Nataša Recer
Dramaturški sodelavec: Vili Ravnjak
Asistentka koreografinje: Tanja Baronik
Oblikovalec luči: Tomaž Premzl
Tonski mojster: Gregor Mendaš

Nastopajo: Nana MilčinskiJanez Hočevar Rifle ter člani baletnega ansambla SNG Maribor (Ema Perič, Adriana Cioata, Metka Masten, Ines Uroševič, Tanja Baronik, Cristian Popovici, Lucio Mautone, Tiberiu Marta, Sytze Jan Luske, Jan Trninič, Vadim Kurgajev, Mircea Golescu) in član igralskega ansambla Drame SNG Maribor (Bojan Maroševič)


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/nanine-pesmi