Stičišče srečanj

Produkcija: Plesni teater Ljubljana, Cabildo of Tenerife, Auditorio of Tenerife Adán Martín
Režija: Carlota Mantecón
Koreografija: Carlota Mantecón


Foto: Drago Videmšek

Človeško telo je oblika, v katero so vpisani gibi nekega življenja. Šest neprofesionalnih plesalcev starejših od 65 let iz Ljubljane in Tenerifov združuje neustavljiva želja po plesu. Njihova opolnomočena telesa se povežejo v razpršeni koreografiji, s katero vplivajo na razumevanje plesne zgodovine. Stičišče srečanja postane skupni prostor podob skozi objektiv, ki se prepletajo s premikajočimi telesi v živo.

Predstava poteka hkrati na dveh lokacijah, in sicer v dvorani Plesnega Teatra Ljubljana in dvorani La Granja v mestu Santa Cruz na Tenerifih. Stičišče srečanja je video kot vmesni prostor, v katerem se prepletajo fizična telesa v dvorani in njihove podobe. Nastopajoče je Carlota Mantecón izbrala na desetdnevni delavnici oktobra lani v Ljubljani. Izbrane ustvarjalke prihajajo iz zelo različnih okolij in nimajo profesionalne plesne izobrazbe. Pod vodstvom koreografinje so razvile lasten, avtonomen plesni gib, ki v plesni pokrajini išče svoj izraz.

Zasedba

Oblikovalka zvoka: Luz Prado Codina
Delo z glasom: Tamara Ascanio
Dramaturginja in asistentka: Urša Adamič
Umetniški video in montaža: Alberto Reverón
Umetniški video: Pila Rusjan
Oblikovanje luči: Cristina Bolívar
Adaptacija luči v Sloveniji: Janko Oven
Kostumi: Silvia Navarro
Kreativna producentka: Katja Somrak
Producentka v Španiji: Sara Serrano

Plesalci in soustvarjalci giba: María de la Cruz Álvarez Galván, Maja Culiberg, Wenceslao Gutiérrez Barrios, Majda Lekše, Metoda Pavlič, Mari Lina Sánchez Díaz


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/sticisce-srecanj