Tišina med nami

Produkcija: Mestno gledališče ljubljansko
Avtor: Tjaša Mislej, Barbara Zemljič, Iza Strehar
Režija: Nina Šorak


Foto: Peter Giodani

Spremljamo tri različne zgodbe, ki se v mestu prepletejo neke noči, ko nizko na nebu sveti polna luna, v zraku pa še vedno visi grožnja okužbe, grožnja razpada. To so tri zgodbe o ljudeh, ki bi morali biti intimno povezani in ki so to morda nekoč celo bili, zdaj pa med njimi vladajo zamere, strahovi in odtujenost. Razkrivajo se družinske skrivnosti in frustracije. V vseh zgodbah so prisotna mejna psihična stanja in odkloni od nekoč veljavnih družbenih norm. Intimni odnosi so še komaj vzdržni. Posamezniki so ujeti v svoje osebne stiske, iz katerih ne vidijo izhoda, med seboj si ne znajo pomagati, drug pri drugem zaman iščejo oporo, saj vsak bije svoj boj za obstanek.

Ljubljana. 2020. Mrači se, na nebu pa beli ščip razkazuje svoj skrivnostni obraz. Prazne ulice počasi oživljajo, ljudje prihajajo iz svojih lukenj, iščejo bližino, dotike. Telesa se srečujejo, se ljubijo, sovražijo, razhajajo, se ranijo. Dva zakonska para srednjih let, mlada ženska, brat in sestra ter njuna polsestra, tudi mladi zakonski par in še en par srednjih let … Povsem vsakdanji ljudje. Zaradi strahu in tesnobe pred virusom, bližajočo se gospodarsko krizo in negotovo prihodnostjo vsak od njih začne kazati svojo temnejšo stran …

Tri zgodbe med seboj usodno preplete naključni dogodek v zakotni mestni ulici, ki jo razsvetljuje le sij polne lune. Na istem kraju se znajdejo telesa, ki bi v tistem trenutku morala biti čisto nekje drugje.

Zasedba

Režiserka prenosa: Barbara Zemljič
Dramaturginji: Ira Ratej in Simona Hamer
Scenograf: Branko Hojnik
Kostumografka: Tina Pavlović
Avtor glasbe: Mitja Vrhovnik Smrekar
Lektorica: Barbara Rogelj
Oblikovalec svetlobe: Andrej Koležnik
Oblikovalec tona: Sašo Dragaš
Snemalna ekipa: Tretji oder

Nastopajo:

Primož Pirnat – Jure
Gaber K. Trseglav – Miran
Karin Komljanec – Manca
Bernarda Oman – Petra
Judita Zidar – Gospa Koren
Lotos V. Šparovec – Gospod Koren
Ajda Smrekar – Nataša
Mojca Funkl – Lana
Tanja Dimitrievska – Brina
Mia Skrbinac k. g. – Liza
Lovro Zafred k. g. – Fant

Krstna uprizoritev


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/tisina-med-nami