Žonglerski koncert

Produkcija: Društvo Mismo Nismo
Avtor: Mismo nismo


Foto: Ivan Pi Marenić

V današnji dobi je Žonglerski koncert med najuporabnejšimi, najkoristnejšimi proizvodi, ustvarjenimi na Naši zemlji. V času, ko vsi vidijo resnični položaj, ko vsak razume, kaj je bistvo in po kateri poti naj gre. Mismo Nismo nas učijo verovati v moč srca, duše in napredka, ki prinaša luč. Povedo to z zapletenimi, bohotnimi žonglerskimi figurami pa zategadelj še močneje deluje. Dosegamo, da so se v duši današnje generacije naselili ideali, višje ambicije ter vera v moč in pomembnost posameznika.

Nova kreacija Kolektiva Mismo Nismo, ki so jo začeli ustvarjati spomladi 2019, postavi cirkuški ansambel v identiteto girl-boybanda. V Žonglerskem koncertu se petju, recitaciji in ostali komunikaciji z občinstvom enakopravno priključi umetnost žongliranja. V predstavi zmečemo za 18 kilometrov tekočega metra leta žogic. Žongliranje se skozi razcefrano opno pomika med lego front(wo)mana in back-vokalov oziroma back-žonglalov.

Pojmovni aparat scenskih subjektov se je mariniral v koktejlu kompostnih komentarjev na netu, protioblastniškega fakofa in treh rezin ingverja. Malicamo prigrizke v fukiš srajci, medtem ko si najbolj iskreno želimo otroških pesmic o prdcih.
Predstava občasno prdne tudi tu-in-zdaj. Če je politična, naj je politična beštija. Nasilje je tu in romantika je tam. Smo lahko sploh pri čemu enotni, če smo si tako različni? Če smo vzeli tako različne izdelke iz polic? Je morda koreografija edino, kar nas še (po)enoti? Pljuvamo po sebi, ker ščijemo proti vetru, pljuvamo po strukturah, ker želimo, da so gibke in inkluzivne. Žongliranje in glasba povezana – skupaj: z večjo subverzivno močjo kot kdajkoli doslej. Žonglerski koncert.


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/zonglerski-koncert